Kızıltepe'deki Husumet Barışla Sonuçlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 16 yaşındaki Berfin Ç’nin ölümüne neden olan hayvan otlatma kavgası ile iki aile arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Kızıltepe'deki Husumet Barışla Sonuçlandı

Kızıltepe merkez Atatürk Mahallesinde yaklaşık 2 ay önce hayvan otlatma kavgasında Berfin Ç’nin ölümüne neden olan kavga ile Haydar ve Emeraka aileleri arasında başlayan husumet kan davasına dönüşmeden dua ve barışla sonuçlandı.


Haydar ile Emeraka ailelerini barıştırmak için Hamdullah Özmen öncülüğünde işadamı Bedrettin Karaboğa, Mali müşavir Tahir Ege ve Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı girişimde bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından iki aile fertlerinin rıza göstermesinin ardından aileler arasındaki husumet koronavirüs tedbirleri kapsamında Özmen Spor Kompleksinde düzenlenen barış programıyla son buldu.


Salgın nedeniyle barış yemeğinin verilmediği ve az sayıda kişinin katıldığı programda konuşma yapan işadamı Bedrettin Karaboğa, toplumun huzurunu bozan her girişimi uzlaşıcı ve barışçıl bir şekilde çözeceklerini belirtti.


Bu tür olayların bölgede yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Hamdullah Özmen ise, bir husumetin daha barışla sonuçlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, her iki ailenin fertlerine teşekkür etti.


Program Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı’nın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 11:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER