banner113

Kızıltepe`de yardım seferberliği

Rahmet Gıda Bankası Ramazan ayı içersinde Kızıltepe`de bin 318 muhtaç ve fakir aileye yardımda bulundu.

Kızıltepe`de yardım seferberliği
MARDİN -Kızıltepe`de yaptığı yardımlar ile bilinen Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu bin 318 mağdur aileye yardımda bulundu. Dernek, komisyonları aracılığı ile tespit ettiği ilçenin en yoksul ailelerine yardımlarını ulaştırdı.

Ramazan ayında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, "Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası olarak Ramazan ayı içerisinde Kızıltepe`de ikamet eden 679 aileye gıda paketi, 29 aileye 2 kilogram oluşan kırmızı et, 103 aileye 586 adet parça giyim, 10 aileye de 50 kg dan oluşan 10 çuval buğday dağıtıldı. Toplam 839 aileye 49 bin 445 TL yardımda bulunduk." İfadelerini kullandı.

Suriyeli muhacirler unutulmadı

Kentlerine hicret eden aileleri unutmadıklarını ifade eden Öz, "Suriyeli mültecilere ise, 13 aileye gıda paketi, 5 aileye 2 kilogramdan oluşan 5 paket kırmızı et, 388 aileye 819 adet parça giyim, 43 aileye piliç ve pirinç dağıtıldı. Toplamda 479 aileye yardım yapıldı. Genel toplamda ise 1318 aileye 59 bin 500 TL değerinde yardım dağıtıldı." Şeklinde konuştu.

Mübarek Ramazan ayında yetim ve muhtaçları unutmayarak onların yardımına koşan hayırseverlere teşekkür eden Öz, "Bin bir cefayla işini gücünü bırakıp yetim ve muhtaç ailelere yardım ulaştıran tüm üye ve gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun. Ayrıca tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını yüce yaratandan diliyorum. dedi.( Mehmet Aslan-İLKHA)

 



 



 

 


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2013, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER