banner113

Kızıltepe’de Tarihi eser, sahte para ve silah yakalandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, alınan istihbarat üzerine Kızıltepe ilçesi Eğmirli Köyü'nde bir eve düzenlenen baskında bir kutunun içerisinde 497 adet sahte 100 TL'lık banknot, 1 adet HS-9 9x19 ibareli 9 mm tabanca, 2 adet şarjör, 15 adet MKE yapımı 9 mm tabanca fişeği ele geçirildiği, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kızıltepe’de Tarihi eser, sahte para ve silah yakalandı.

Yine Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda 14 parça tarihi eser ele geçirildi. “Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Kızıltepe’de bir eve düzenlediği operasyonda Suriye'den temin edildiği öğrenilen 14 parça tarihi eseri ele geçirdiği belirtildi. Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda tarihi eser olarak değerlendirilen toplam 14 parçaya el konuldu. Malzemelerin ele geçirildiği ikamette bulunan 4'ü Suriye uyruklu toplam 9 kişi hakkında yasal işlem yapıldı."

Açıklamada, ayrıca, Mardin’in Midyat ilçesinde gümrük kaçağı kozmetik malzeme bulundurduğu gerekçesiyle 2 ayrı iş yerine düzenlenen baskında yapılan aramada, muhtelif markalarda gümrük kaçağı 7 bin 625 adet kozmetik ürün ele geçirildiği ve konu ile ilgili olarak 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER