banner113

Kırklar Kilisesi Papazı Türk'ü ziyaret etti

Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, HDK Mardin İl Temsilciliği yöneticileri, HDP Mardin İl Başkanı ve beraberindekiler, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret etti.

Kırklar Kilisesi Papazı Türk'ü ziyaret etti
Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, Saliba Özmen, HDK Mardin İl Temsilciliği yöneticileri, HDP Mardin İl Başkanı ve beraberindekiler, 3 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra 20 Şubat'ta tahliye edilen Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyeti, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, "Hak yerini buldu. Ve sizi tekrar aramızda görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizi çok seviyoruz. İnşallah artık bunlar son bulur. Sizi manastırdan ağırlamaktan mutluluk duyarım. Kapımız her zaman size açıktır" dedi.

Belediye Başkanı Ferhan Türk ise, heyetin gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz aynı topraklarda kardeşçe yaşadık. Kültürlerimizi kardeşçe paylaştık. Tutuklandığımızda hukuken baktığında hiçbir zemin olmadığını ve tutuklanmamız tamamen siyasidir. Belediye meclis üyelerimiz 29 kişiden 25 kişi tutuklandı. Biz bundan daha zor şartlar geçirdik. Umarız ilerde demokratik bir oluşum olur. Ve yine kardeşçe yaşamamıza devam ederiz. Tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum dedi" diye konuştu.


 
 
 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER