banner113

Akil İnsanlar Kızıltepe'de Kaymaz ve Sincar aileleri ile görüştü.

Akil İnsanlar heyeti Kızıltepe'de Kaymaz ailesi ile Cihan Sincar ve STK temsilcilerini dinledi.

Akil İnsanlar Kızıltepe'de Kaymaz ve Sincar aileleri ile görüştü.


İki gündür Mardin’de çalışmalarını sürdüren Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu heyeti Kızıltepe’de Uğur Kaymaz’ın ailesi ile Cihan Sincar'la görüştü. Heyet daha sonra STK temsilcilerini dinledi.

 

Rami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal ve Fazıl Erdem’den oluşan Akil insanlar heyeti Mardin Kızıltepe ilçesinde ziyaret ve görüşmelerini sürdürüyor. Dün A.Kadir Timurağaoğlu ve Şeyh Sehattin Seydaoğulları ile görüşen heyet, bugünde 12 yaşındayken 12 kurşun ile polisler tarafından öldürüren Uğur kaymaz ve babası Ahmet kaymaz’ın evine giderek burada Uğur kaymazın annesi Makbule Kaymaz, Ahmet Kaymaz’ın annesi Emine Kaymaz ve  BDP il başkanlığı görevini yapan Amcası Reşat Kaymaz ile görüştü.

 

Görüşmede Amca Reşat Kaymaz, Barış sürecini desteklediklerini ve artık insanların ölmesini istemediklerini belirterek, “ Abim ve yegenim polisler tarafından katledilmesine rağmen suçlu bulunmadılar, bu bizi yaralamakta, barış sağlanacaksa faili meçhullerin aydınlatılması gerekir, Kürtlerin haklarının teslim edilmesi ve anayasal güvence altına alınması durumunda çatışma ortamının sona ereceğini belirtirken, Anne Makbule Kaymaz, artık çocuklar ölmesin. Dedi.

 

Heyet Kaymaz ailesinde ki görüşmenin ardından Batmanda öldürülen Milletvekili Mehmet Sincar’ın eşi eski Kızıltepe Belediye başkanı Cihan Sincar’ın evine gitti.

 

Cihan Sincar görüşmede, 20 yıl önce eşinin öldürülmüş olmasına rağmen hala katilinin yakalanmadığı, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasının sürece katkı sunacağını ve insanların vicdanını rahatlatacağını belirterek, yapılacak yeni anayasada Kürtlerin haklarının güvence altına alınması gerektiği söyledi. Sincar, Asıl barış olmasını istiyoruz, göstermelik barış olmasın, atılacak adımlara bakarak güvenimiz artmalı, yaşadığımız bu acıların sorumlusu kimse yanlış yaptığını kabul edip özür dileme erdemliğini göstermeli, bugünlere neden nasıl geldik bunun farkında olmalıyız. Bunlar gerçekleştiğinde barış  umutları da artacaktır. Herkesin içinde temsil edildiğini hissettiği yeni bir anayasa olmalı, eğer kardeşsek bu kardeşliğin bir hukuku olmalı, anayasa ana gibi olmalı tüm kardeşleri kucaklamalı, şimdiye kadar anayasa bize üvey annelik bile yapmadı. Dedi.

 

Ziyarette yer alan komisyon üyeleri, özellikle faili meçhül cinayetlere kurban giden insanların yakınlarının acısını taleplerini dinlemek üzere temsilen kaymaz ve Sincar ailelerini ziyaret ettiklerini, Faili meçhül cinayetlerin aydınlatılması için bir komisyon kurulması için raporlarında öneride bulunacaklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER