banner113

Akil İnsanlar Kızıltepe Sivil Toplum Platformu temsilcileri ile bir araya geldi.

Akil İnsanlar heyeti daha sonra 50 ye yakın sivil toplum örgünü içinde barındıran Kızıltepe Sivil Toplum Platformu temsilcileri ile bir araya geldi.

Akil İnsanlar Kızıltepe Sivil Toplum Platformu temsilcileri ile bir araya geldi.

Kızıltepe Hububat ticaret merkezi toplantı salonunda bir araya gelinen toplantının açış konuşmasını yapan Platform dönem sözcüsü Mehmet Şerif öter, hizmete yeni açılan merkezlerindeki konferans salonunda ilk toplantının barış amaçlı hayırlı bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirterek, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ülkede yaşayan tüm kesimlerin temsil edilmesine ve tanınmasına rağmen, daha sonra yapılan düzenleme ve cunta anayasaları ile sadece Türklük bırakılarak diğer  vatandaşların tanınmamsı nedeniyle sıkıntılar ve çatışma ortamı yaşandığına dikkat çekerek, bu süreçten ve barıştan umutlu olduklarını belirtti.

 

Toplantıda söz alan Mezopotamya gazeteciler cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan’da devletin bu coğrafyayı kendi adıyla anması ve evrensel hukuk ile hakların güvence altına alınması durumunda bir çok sorunun çözüleceğini ve diyalogun barışla sonuçlanacağını söyledi.

 

Toplantıda bir çok temsilci ve üye sürece bakış açılarını, istek ve taleplerini heyet ile paylaştılar. Akil insanlar heyeti tüm konuşmacıların istek ve önerilerini not aldığı görüldü

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER