banner113

Beden eğitimi adaylarından protesto

Beden eğitimi öğretmenliği için hazırlanan adaylar kendilerine yer tahsis edilmemesi nedeniyle protesto eylemi yaptı.

Beden eğitimi adaylarından protesto

Beden eğitimi öğretmenliği için Üniversiteye hazırlanan kurs öğrencileri Kızıltepe Kaymakamlığı önünde toplanarak şehir stadı ve kapalı spor salonunun kendilerine açılmasını talep ettiler.

Ücret ödemelerine rağmen stada izin verildiğini ancak kapalı spor salonunun kendileri için açılmadığını belirten kurs hocaları 300 kişilik öğrenci kursiyer öğrenci grubuyla Kaymakamlık önünde toplandılar.

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ile bir süre görüşen kurs hocaları taleplerinin il gençlik spor müdürlüğü ile Valilik yetkisinde olması nedeniyle Pazartesi günü toplu olarak valiliğe çıkacaklarını kursiyerlere ileterek Pazartesi toplanmak üzere dağılmalarını istediler.

Hükümet konağı bahçesinden ayrılan kursiyerler ve kurs hocaları daha sonra alkış ve düdük eşliğinde, Kızıltepe özgürlük meydanında uygulamayı protesto etmek üzere kısa bir protesto yürüyüşüne geçtiler. Yürüyüşün ardından Hükümet konağının arkasında kurs hocaları bir açıklama yaptılar.

Grup adına Kurs hocalarından Selan Cevheroğlu yaptığı açıklamada “ bedava olarak öğrencilerimize kurs veriyoruz. Bu öğrenciler beden eğitimi öğretmeni olacaklar. Ama bunun önünü kesiyorlar bunun başında da Gençlik spor il müdürlüğü var. Bize spor yapmayın diyorlar. Öğrencilerimiz kazanmasın diyorlar. Her sene 150 kadar öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmeni oluyorlar. Her sene bin 500 yüz lira veriyoruz. Makbuz karşılığında gençlik spor’a veriyoruz. Ancak sadece stada girebileceğimizi söylüyorlar. Spor salonuna giremiyoruz. Salona giremesek bu kadar öğrenci ne yapalım.  Kurslarda beş yüze yakın öğrenci hazırlanıyor.  Pazartesi günü valiliğe çıkacağız. Valilik ile görüşeceğiz.” Dedi.

Kurs hocası Mehmet Mübarek Bora ise, “ Yaşam boyu spor adı altın gençlik spor il müdürü bize kağıt verdi bu kağıtta öğrenci bilgilerini yazıp kendilerine vermemizi istedi. Bize spor yapacağımız yeri gösterdiler bu gün gittik bizi içeri almadılar. Eğer stada giremeyeceksek bu kâğıtları bize niye verdiniz. Biz rahat spor yapmak için gerekli ortam lazımdır.” Dedi.

İlçe kaymakamlığı ve İlçe Gençlik spor müdürlüğü ise, Açılan kursların ücretli olması nedeniyle bakanlık tarafından açıklanan ücret miktarının asgarisi alınmakta olduğunu, bunun ise sadece bu yıl değil, her yıl alındığını belirterek bunun yasal bir ücretlendirme olduğunu belirterek, belli zaman periyotlarında şehir stadında çalışma izni kendilerine verilmiş olduğunu, sadece spor salonunda daha önce hazırlanan programlar ve kurslar nedeniyle boş saat olmadığından, ayrıca salonun Türkiye şampiyonalarına hazırlanması için tadilata alınacağından, spor salonunun tahsis edilemeyeceğini belirtiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER