banner113

Mardin'de Yılın öğretmeni seçildi

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğretmeni Mehmet Sıddık KAYA'yı "Yılın Öğretmeni" seçti.

Mardin'de Yılın öğretmeni seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı, "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliklerine öğretmenlerin daha etkin ve içten katılımının sağlanması amacıyla, "Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar" konusunu tema olarak belirledi. İl Değerlendirme Komisyonu tarafından mesleki çalışmalarıyla farkındalık oluşturmuş, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görmüş, beğeni ile anlatılan faaliyetler gerçekleştirmiş, ulusal veya uluslararası düzeyde bilim, sanat, spor gibi alanlarında başarı kazanan öğrenciler yetiştirmiş ve halen görevde olan öğretmenler arasından Mardin ili genelinde 3 öğretmen seçildi. Bu isimler daha sonra Bakanlığa gönderilerek, değerlendirmeye alındı.

Bakanlık, Türkiye'nin 81 ilinde görev yapan öğretmenlerden okul içinde ve okul dışında çalışmaları incelenerek her ilden bir temsilci belirledi. Bakanlıktan yapılan duyuruda okul içinde ve okul dışında gerçekleştirdiği etkinliklerle Mardin'i 22-23-24 Kasım günlerinde Ankara'da temsil edecek öğretmenin Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğretmeni Mehmet Sıddık KAYA olduğu açıklandı.

22 Kasım Perşembe günü Mardin'i temsil etmek üzere Ankara'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılacak olan Mehmet Sıddık KAYA çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Mesleğimin 8. yılında bu mutluluğu yaşamak, bakanlığımız tarafından seçilmiş olmak çok onur verici. Mardin'i temsil etmek ayrı bir şeref benim için. Öğretmenlik mesleğime olan tutkumun fark edilmesi, yaptıklarımın takdir edilmesi bitmek tükenmek bilmeyen enerjime enerji kattı, başta öğrencilerim olmak üzere herkese örnek olmak, mesleğimizi en iyi şekilde yapalım mesajı vermek istedim. Allah herkese bu duyguları nasip etsin" dedi.

Mehmet Sıddık KAYA kimdir?

1980 tarihinde Ağrı'da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ağrı'da tamamladı. 2004 yılında Muğla Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Mobilya ve Dekorasyon Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Tunceli Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine öğretmen olarak atandı. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra 2008 yılında il dışı tayini isteyerek Mardin'in Kızıltepe ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine atandı. Görev yaptığı süre içerisinde çalışma ve başarılarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 kez takdirname, 1 kez de aylıkla ödül ile, Valilik tarafından 2 kez takdirname 1 kez başarı belgesi, 1 kez de ödül ile, Kaymakamlık tarafından 3 kez takdirname, 3 kez başarı belgesi ve 1 kez de üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi. Evli ve 2 çocuk babası olup Halen Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevine devam ediyor.

Son 3 yıl içinde Yaptığı Faaliyetler:

2010 yılında Mobilya firmaları ile iletişime geçerek okuluna yaklaşık 60.00,000 TL değerinde makine ve teçhizat yardımında bulunulmasına vesile oldu.

2010 yılında Proje tabanlı beceri yarışmasında danışmanı olduğu proje bölge birincisi olarak Ankara'daki finallere katılıp üretim ve mühendislik alanında Türkiye birinciliğini kazandı. Kurumu 15.00,00 TL ile ödüllendirildi.

2011 yılında Gap bilim kültür şenlikleri adı altında yapılan proje yarışmasında danışmanlığını yaptığı proje mesleki eğitim alanında Türkiye birinciliğini kazandı.

2011 yılında LDV Hareketlilik projesi kapsamında Tasarımdan Üretime adlı proje ile İtalya'da 15 günlük eğitim alarak tasarım konusunda öğrencilerini geliştirdi.

2013 yılında 36 ülkeden 3 bin 494 okuldan 11 bin 649 katılımcının yer aldığı 9. Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı ön değerlendirme sonucunda danışmanlığını yaptığı 2 proje Ankara'daki büyük finalde ilk 100 proje arasına girmeye hak kazandı. Büyük finalde hasta dostu adlı proje bronz madalya kazandı.

2013 yılında LDV Hareketlilik projeleri kapsamında hazırlayıp sunduğu 70.00,00 TL bütçeli Engelli Bireylere Yönelik Mobilya Üretimi adlı IVT projesi Mardin'in kabul edilen tek projesi oldu. 2014 yılının mart ayında 12 öğrenci 2 öğretmen ile Hollanda'da 3 hafta süresince engelli bireylerin egzersiz aşamalarında kullanacakları mobilyaların üretimi eğitimini alacaklar.

2010-2013 yılları arasında 2 Genç istihdamını destekleme projesi , 1 Mesleki eğitimi geliştirme projesi , 1 Okul sanayi işbirliğini artırma projesi, 1 Mesleki Eğitimi cazip hale getirme projesi hazırlayarak bakanlığa gönderdi.

Okul sanayi arasında güçlü köprüler kurarak Mesleki eğitimin kalitesini artıracak çalışmalar yapmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 22:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
f.ç
f.ç - 10 yıl Önce

başarı ve gayretlerinizi tebrik ediyorum. meslek liselerinde sizin gibi gayretli öğretmenlerimiz oldukça okullarımız amaçlarına hizmet etmiş olacaklar. başarılarınız ve sizin gibi öğretmenlerimizin sayısının artması dileğiyle,,,

mesut cdn
mesut cdn - 10 yıl Önce

tebrik ederim ama yinede bir alex değil :)

umut asl
umut asl - 10 yıl Önce

yapılan çalışmalar güzel

trafocu
trafocu - 10 yıl Önce

helal olsun başarıların devamını bekleriz hocam ağrili....

adem  kaya
adem kaya - 10 yıl Önce

abi ğercekten ğurur veriçi işlere imza atmışın tebrıkler :=)))

öğretmen
öğretmen - 10 yıl Önce

tebrik ederim hocam basarılarınız herkesin dilinde.

hakan sezgin
hakan sezgin - 10 yıl Önce

meslek liselerinde bir şeyleri başarmak daha kolay somut başarılar daha çok tebrik ederim

yasin ülsever
yasin ülsever - 10 yıl Önce

gerçekten gurur duyarak okudum böylesine farklılık yarattığın için çok mutlu oldum kardeşim başarılarının devamını diliyorum


SIRADAKİ HABER