banner113

Kızıltepe Çev-Gön'den Meclis'e Yeşil Hat Teklifi

Kızıltepe Çev-Gön daha önceden Suriye'de iç savaş başlamadan mayınlı alanlarla ilgili açıklamlarda bulunmuştu.Bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapan Çakar şu açıklamalarda bulundu.

Kızıltepe Çev-Gön'den Meclis'e Yeşil Hat Teklifi

Çakar,”

Mayınlar temizlensin burası yeşil hat alanı olsun biz Kızıltepe Çevgön olarak o zaman yazdık, durumu yetkililere ilettik şu ana kadar kimse ciddiye almadı bizi bize cevap veren olmadı.

 Sağ olsun basın bizi gündemde tutuyor. Şimdi ise politik nedenlerle hemen mayın duvar meselesi diye politika yapıyorlar.

Durumu okuyucularımızı ve halkımızın takdirine bırakıyorum.

 Kızıltepe Çevre Gönüllüleri  Derneği Tarafından 21-01-2011 tarihinde Mardin milletvekillerine ve TBMM'ye Çev-Gön'den  Yeşil Hat Teklifi  raporu sunmuştuk. Şu ana kadar her hangi bir cevap alamadık. 

Çev-Gön'den Çağrı şu an Mardin Vekili Abdurrahim Akdağ'a çağrımız var. Aşağıdaki raporumuzun akıbeti ve sonucu için araştırmasını arz ediyoruz.

 
İŞTE 21.01.2011’DE GÖNDERİLEN RAPOR

 Kızıltepe (ÇEV-GÖN) Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Mayınlardan arınacak yer, "Yeşil Hat Yapılsın' dilekçesi veridi.


Meclise sunulmak üzere verilen dilekçede, Türkiye Suriye arasındaki mayından arınacak arazilerin yerine yeşil hat yapılması teklifine yer verildi. 'Çevreye temiz, sağlıklı bir oksijen veren ağaçların dikilmesi, çevre mühendislerin öncülüğünde 4 mevsime göre ağaç ve çiçekler ekilmesi her zaman yeşil bir cennet ovası gibi görülür. 

Bu mayın tarlalarında akrabalık bağı ve geçim için sayısız insanlarımız öldü. Sayısız insanlarımız da sakat kaldı.' ifadelerine yer verildi.

Burasını yeşil bir cennet vadisine çevrilmesini diliyoruz, bu konuyla alakalı çalışmaları yürütecek olan ilgili bakanlıklar olan Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerine büyük görevler düştüğüne dile getiren ÇEVGÖN Başkanı Menduh Çakar; 

"Temiz çevre, temiz doğa sevgisiyle dünyada ilk ve en uzun "Yeşil Hat" olmasının unvanının alınması için tüm sivil toplum örgütlerine çevre dernek ve vakıfların buraya sahip çıkmaya davet ediyorum.' dedi.

Halktan duyarlılık ve destek beklediklerini belirten Çevgön Başkanı Çakar; 'Biz dernek olarak ilgili teklifimizi yazılı olarak TBMM'siyle birlikte ilgili bakanlıklara gerek faksla gerekse de yazılı dilekçe ile gönderdik. Çağrımıza hassasiyetle yaklaşacağına inandıklarımızın arasında Mardin'in bütün milletvekilleri de mevcuttur, onlara da teklifimizi ayrı ayrı yolladık. İnşallah duyarlılıklarını gösterirler" diyen Menduh Çakar;

 "Teklifimiz kabul edilir de "Yeşil Hat" yapıldığı takdirde insanların sağlık yönünde ne kadar faydalanacağını ve bunun her iki ülkenin arasında oluşturacağı güzelliğin yanında Türkiye'den akan sularla adeta bir cennet ovası haline geleceğine inanıyoruz. Mesire alanları, dinlenme tesisleri olarak da kullanılabilecek olan bu alan dünyanın her tarafından kentimize gelecek olan turistlerin de akınına uğrar diye düşünüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER