banner113

Kızıltepe Kaymakamı ERMİŞ, “ Eğitimde Kariyer Planlaması“ temasıyla Öğrencilerle Buluştu.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan, ERMİŞ, " Eğitimde Kariyer Planlaması" temasıyla Öğrencilerle Buluştu.

Kızıltepe Kaymakamı ERMİŞ, “ Eğitimde Kariyer Planlaması“ temasıyla Öğrencilerle Buluştu.


Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde kariyer günleri vesilesiyle yapılan söyleşiye Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İmran TEKİN, Kızıltepe TOBB Başkanı Mehmet ŞAHİN, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut DÜNDAR, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa TUNÇ, Kızıltepe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedran ŞAHİN, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin AYAV katıldı. Söyleşide Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ ve TOBB Başkanı Mehmet ŞAHİN konuşma yaptı.

Söyleşi sonrasında Okul Müdürü Fettah ALAN, mesleki eğitim sistemin bir dişli gibi çalıştığını bu dişli parçalarının tamamen birlikte çalışması gerektiğini söyleyerek sektör temsilci ve çalışanlarının da mesleki eğitim sisteminin içine dahil olmaları gerektiğini dile getirdi. Bu kapsamda Okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına malzeme ve ekipman konusunda desteğini esirgemeyen Mardin Umur Teknik Makine Otm. San. Ve Tic Ltd. Şti.Fiat Yetkili Servisi Servis Müdürü Umur DEMİR’e okuluna yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Şefi Volkan BAŞYILMAZ "Artan öğrenci sayısının yanında okulumuzda makine ve teçhizat imkânlarının kısıtlı olması eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkilediğini, uygulamalı işler yeterince yapılamadığını dile getiren BAŞYILMAZ; Öğrencilerin teknolojik gelişmelere hâkim, önünü gören, piyasa şartlarına ayak uydurabilen kişiler olması için bölümünde eksik gördüğü makine ve teçhizatın tespitini yapıp, sektör temsilcileriyle durumu paylaştığını söyledi. BAŞYILMAZ’ın Girişimleri sonucunda Mardin’ de faaliyet gösteren Mardin Umur Teknik Makine Otm. San. Ve Tic Ltd. Şti.Fiat Yetkili Servisi Servis Müdürü Umur DEMİR okulun Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına araç kaldırmak için lift ve ayrıca motor parçalarından oluşan çeşitli malzemeler göndererek mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

Ayrıca Kariyer Günlerli vesilesiyle okulu ziyaret eden Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ’e, okula desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İmran TEKİN’e, Mardin’i temsilen; yaptığı çalışmalardan dolayı yılın öğretmeni seçilen Okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Şefi Mehmet Sıdık KAYA’ ya ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanına maddi manevi olarak Destek veren Mardin Umur Teknik Makine Otm. San. Ve Tic Ltd. Şti. Fiat yetkili Servisi Servis Müdürü Umur DEMİR’ e plaket verildi.


Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER