banner113

STK Platformu Dershaneler için toplandı

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu STK Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kızıltepe’de Faaliyet Gösteren Dershane Müdürleri kapatılmayla ilgili bir toplantı yaptı.

STK Platformu Dershaneler için toplandı

Toplantı Kızıltepe STK Platformunun ev sahipliğinde Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantı sonrasında konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Hükümete çağrıda bulunarak bölge eğitimiyle ilgili detaylı bir araştırma yaptırdıktan sonra kapatmayla ilgili karar verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Öter ”Dershanelerin varlığı iki yönlüdür bir yönü ticari yani özel Hastaneler gibi Sivil Toplum ve vatandaş olarak Dershanelerin Ticari yönü bizi alakadar etmez. STK Platformu Vatandaş ve baba olarak kapanma konusunda eğitim yönü hepimizi ilgilendiriyor. Bölgenin eğitim seviyesi ve kalitesi gereken standartlara ulaştırılmadan, Dershaneler kapatılırsa kaç öğrenci üniversiteyi kazanabilecek. Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz bölge eğitimiyle ilgili detaylı bir araştırma yaptırdıktan sonra kapatmayla ilgili karar verilsin. Hükümetimiz bu konuda araştırmalar yapmıştır ancak şu an kapatılmasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Dershaneler eğitimciler öğrencileri üniversiteye hazırlıyor öğrencileri geleceğe hazırlıyor bu konuda her yıl Dershanelerden üniversiteye giden binlerce öğrencimiz var. “ dedi.

Toplantıya STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Teşkilat Başkanı Veysi Güç, Aile ve Sosyal İşler Sorumlusu Bahar Yıldız, Gençlik ve Spor İşler Sorumlusu Mehmet Yusuf Taşkın, Yönetim Kurulu Üyeleri Menduh Kavan, Cebrail Bülbül, Kızıltepe Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ünal ve Kızıltepe’de  faaliyet gösteren  Dershanelerin yönetici ve müdürleri katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER