banner113

Kadim Akademiden “Barış Konuşmaları”

Kadim Akademi “Barış Konuşmaları” adı altında 10 çalıştay gerçekleştirecek.

Kadim Akademiden   “Barış Konuşmaları”

Kadim Akademi Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özoşar akademi hakkında şu açıklamalarda bulundu.”
Kadim Akademi olarak "Barış Konuşmaları" başlığıyla Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinde gelinen “barış” ortamını devamlı kılmaya ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik bir çalışma yapmayı planlamaktayız. Çalışma, 2013-2014 yıllarında Mardin'de ayda bir kez yapılacak 10 çalıştayı içerecektir. Konuyla ilgili farklı kesimlerden, kamuoyunca tanınan ve uzman kişilerce çalıştaylar düzenlenecek, yine aynı kişilerin ve Mardin'de farklı STK temsilcilerinin katılımıyla tartışmalar yapılacaktır. Bölgedeki halkı temsil edebilecek farklı düşünce geleneklerinden gelen bütün STK'lar bu çalışmaya davet edilecektir.

Barış konuşmanlarının temel amacı konuyla ilgili farklı düşüncelere rağmen barış paydasında “ortak bir dil” oluşturmaktır. Daha genel bir ifadeyle, bir araya gelmesi zor gibi görünen kesimleri bir araya getirmek, “barışın ortak dilini” kurmak öncelikli amacımızdır. Bu süreçte hem bölgede yaşayan, gözlem yapan, tartışan bireyler ve bu bireyleri içinde barındıran bir STK olarak, bu dönemde bu tarz bir çalışmanın yapıcı bir eylemlilik olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Akademisyenler konuyla ilgili teorik yaklaşımlardan ibaret olmayan pratik bir katkı sunmak istiyoruz.

Koordinatörlüğünü Deniz Işıker Bedir’in yaptığı Barış konuşmaları programının ilkini 10 Ekim 2013’de Yılmaz Ensaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. İkincisi Kasım 2013’te Sedat Yurtdaş’ın katılımıyla gerçekleşecek. Bu arada siyaset arenasından Numan Kurtulmuş ve Ahmet Türk de programa davet ettiğimiz başka isimler. Bu çalışma sonrasında STK’lar ile yapılacak tartışmalar ve fikir alışverişlerini bir rapor halinde yayınlamayı planlamaktayız. “dedi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER