banner113

MARDİN’İN GURURU 7 MİLLİ SPORCU

Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra tüm illerde yeniden yapılanmaya gidilmesi sonucu Mardin’de bu anlamda yapılan değişiklikler bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da meyvesini vermeye başladı. 2011-2013 yıllarında Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilimizin spor tarihinde bir çok ilke imza atan başarılar elde etti.

MARDİN’İN GURURU 7 MİLLİ SPORCU


Milli Sporcu kontenjanından Beden Eğitimi Öğretmenliklerine yerleşen Hakan Abakuş ve Mert Vural Mardin’den ilk defa bir Avrupa Şampiyonasına katılan Mardinli sporcular oldu. Hakan Abakuş, Mert Vural ve Aziz Kara’dan oluşan Atıcılık takımı tam beş adet Türkiye Rekoru kırarak ilk defa Türkiye Rekoru kıran Mardinli sporcular oldu.

Berivan Meşe, Seyran Erkuş ve Büşra Işıkhan, Ali Can Çeçen’le Hentbol milli takımına seçilerek  takım sporlarında ilk takıma seçilen ilk Mardinli sporcular oldukları gibi ilk Mardinli bayan sporcular oldu. Ali Çakas ise Bisiklet gibi zor bir spor dalında birçok uluslar arası yarışta ülkemizi ve dolaysıyla Mardin’i temsil etme başarısı gösterdi.

İki yıl gibi kısa sürede elde edilen bu başarılarla ilgili İl Müdürü Mustafa Kuzu “ Kısa sürede hem bayanlarda hem erkeklerde ve üstelik farklı spor branşlarında Mardinli sporcularımızdan yedi kişinin Milli takımlara yükselme başarısı göstermesi gurur duyulacak bir durumdur. 2011 yılında Mardin’de faal milli sporcu olmadığını düşündüğümüzde bu başarının ne kadar değerli olduğunu görmek ve gurur duymak gerek. Mesaimizin büyük bir kısmını tesisleşmeye ayırıyoruz. İlimizde ve ilçelerimizde İnşaatı devam eden ve başlayacak olan  bir çok spor tesisimiz var. Bunlar bittiğinde tüm mesaiyi gençlik ve spor çalışmalarına ayıracağız. O zaman daha çok başarılar da gelecektir. Bu başarılarda emeği geçen antrenör ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” dedi.

www.mardintime.com ailesi olarak tüm gençlerimizi bu güzel başarıdan dolayı tebrik eder,bu başarıda  katkısı olan başta  Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ve ekibine teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER