banner113

DERİK’ TE “NEÇİRVAN” ADLI KÜRTÇE TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ

Mardin’in Derik ilçesi’nde “Neçirvan”adlı tiyatro Kürtçe olarak sergilendi.

DERİK’ TE  “NEÇİRVAN” ADLI KÜRTÇE TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ
Derik Eğitim –Sen temsilciliği tarafından Derik Kültür Sarayında düzenlenen, Mardin Eğitim-Sen bünyesinde Figürsüzler olarak bilinen tiyatro grubu,”Neçirvan” adlı oyunu iki bölüm halinde sahneledi.

Neçirvan Kürtçe Oyunu Belediye Başkan vekili Doğan Özbahçeci BDP ilçe Başkanı Adil Aktaş ile çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar tarafından izlendi..

Tiyatroyu organize eden Derik Eğitim-Sen temsilcisi Mahmut Öztemel” Tiyatro oyunlarının toplumların en karanlık dönemlerinin aydınlanması ve sistemlerin değişmesinde en güçlü silahlardan biridir.sahnelenen oyunda rol alan arkadaşlarımızı kutluyoruz.”dedi.

Derik Eğitim –Sen temsilciliği tarafından düzenlenen, Mardin Eğitim-Sen bünyesinde Figürsüzler Tiyatro Grubu tarafından 2 bölüm halinde oynanan “Neçirvan”adlı Kürtçe tiyatro oyunu Derik Kültür Sarayında yaklaşık 200 kişilik seyirci tarafından izlendi.İlk bölümde iki kaçakçının ele geçirilmesi için köye baskın yapan ve muhtarın evine gelen bir subay ile muhtar arasında geçen diyalog Kürtçe ve Türkçe anlatılırken,ikinci bölümde ise,iki kişinin birbirlerini sevmelerine dayanamayan bir kişi tarafından öldürülmesi ile yaşanan sevda trajedileri anlatıldı.



Kürtçe tiyatro oyunu izleyenler zaman zaman duygulu anlar yaşarken,zaman zaman da kahkahalara boğuldukları görüldü.

Tiyatroyu organize eden Derik Eğitim-Sen temsilcisi Mahmut Öztemel” Tiyatro oyunları toplumların en karanlık dönemlerini aydınlanması ve sistemlerin değişmesinde en güçlü silahlardan biridir.sahnelenen oyunda rol alan arkadaşlarımızı kutluyoruz.”dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 01:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zozan derîkî
Zozan derîkî - 11 yıl Önce

berbat bir oyun. amatör ruhun ötesine geçmemiş. lise müsameresi gibi bir oyundu. kürtçe tiyatro diye bize yutturmayın artık bu şeyleri

SIRADAKİ HABER