banner113

DERİK TE “KADINA YÖNELİK ŞİDDET KINANDI”

Mardin’in Derik ilçesi’ nde 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü “nedeniyle BDP Derik ilçe örgütünün titiz çalışmaları sonucu çeşitli etkinliklerle kutlamalarla Basın açıklamaları yapıldı.

DERİK TE  “KADINA YÖNELİK ŞİDDET KINANDI”
 Derik ilçesinde  aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna’nın da aralarında bulunduğu kitle,yapılacak yürüyüş ve basın açıklamalarından önce çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin ilki Derik Belediyesi tarafından  zemin katında yeni hizmete açılan ve geçen ay açılışı yapılan “Reşidé Kurdi Belediye Toplantı Salonu”nda yapıldı.BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Mardin İl Eş Başkanı Sihem Elveren Alp ve Savur’un Yeşilalan Beldesi Belediye Başkanı Gülbeyaz Güneş’in konuşmacı olarak katıldığı panelle başladı.
Panelde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, “Kürt halkı ve kadınlar üzerinde geliştirilen zulüm ve inkar politikaları sonuçlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini” belirtti.
Savur’un Yeşilalan Beldesi Belediye Başkanı Gülbeyaz Güneş  yaptığı konuşmada şunları söyledi;“Günümüzde erkek egemenlikli sistemin devletin eliyle sürdürüldüğünü” belirterek,”Bu çarpık ve kadını hiçleştiren sisteme karşı en büyük mücadeleyi özgür Kürt kadınları vermektedir. Devletin Özgür Kürt kadınına pervasızca saldırısının temelinde bu gerçek yatmaktadır.” dedi.
Panledeki konuşmanın ardından kalabalık kitle Belediye binasından Cumhuriyet meydanına kadar “Özgürlük için Direnişe Devam”,”Sistemin kadını olmayacağız”, “Recm Kadın Katliamdır”,”Kadın Katliamlarına son” gibi dövizler  ile  “Jın Jiyan Azadı” ,”Kadın kırımı ve tecridine hayır”zılgıt ve sloganlarla güvenlik önlemleri altında yürüyüş gerçekleştirdi.Yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasıyla son buldu.. Cumhuriyet meydanında  basın açıklamasını okuyan BDP Kadın Meclisi Üyesi Müslüme Bahçeci “Devletin tüm baskı, şiddet ve yıldırma politikalarına karşı,”Özgürlük için Direnişe Devam” mücadelesini sürdüreceklerini belirttikten sonra toplanan kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2012, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER