banner113

Artuklu İçme Suyu Projesi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(MARSU), Mardin Merkez (Artuklu İlçesi) İçme Suyu Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Artuklu İçme Suyu Projesi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı
 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatlarıyla merkez Artuklu ilçesinde uzun zamandan beridir yaşanan içmesuyu sorununu çözmek üzere MARSU tarafından hazırlanan Mardin merkez Artuklu İlçesi İçme Suyu Projesi, İller Bankası ve Avrupa Birliği (FacilitiesRefugeesInTurkey) tarafından onaylandı.

Projenin tanıtım toplantısı Sanat Akademisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen, proje tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatlarıyla şehrin en büyük sorunlarının başında gelen su sorununun kökten çözmek için hazırladıkları ‘Mardin merkez Artuklu İlçesi İçme Suyu Projesi’nin İller Bankası ve Avrupa Birliği tarafından kabul edildiğini belirtti.

Mevcut içmesuyu şebekesinde yaşanan sıkıntılara değinen Dağdelen, “Kentte içmesuyu şebekesi mevcuttur fakat çok eski olması, şebekede yüksek basınçlara maruz kalması gibi nedenlerle sağlıksız ve karmaşıktır. Mevcut şebekenin durumu çok kötü olup, toplam su kayıpları oranı %72 civarındadır. Su kayıplarının yüksek olduğu mevcut eski ve yetersiz şebekenin sürekli arıza vermesi de hizmetin sürekliğini olumsuz etkilemektedir.Su sorunu kentin en önemli sorunlarının başında gelmektedir” dedi.

-2020 yılın ilk çeyreğinde başlanması hedefleniyor

2020 yılının ilk çeyreğinde projeye başlamayı hedeflediklerini açıklayan Dağdelen, şöyle devam etti:

“13 Mart, Yenişehir, Nur, Yalım, Kabala, Savurkapı, Diyarbakırkapı, Kayacan, Saraçoğlu, Avcılar, İstasyon, Ofis, Ensar, Kotek, Yukarıazıklı, Çağlar, Akbağ, Eskikale, Acar, Çiftlikköy olmak üzere toplam 20 mahalleye içme suyu şebekesi çekilecek. Organize Sanayi Bölgesi, sanayi sitesi, Artuklu Üniversitesi, askeri yerleşkeleri de projenin kapsamında. Projeyle 10 bin haneye içmesuyu hattı çekilecek. 2053 yılı 300 bin nüfus hedeflenerek yapılan projede son teknoloji malzeme kullanılacak.Çalışmalar dahilinde vatandaşların sorun yaşamaması için her türlü tedbir alınacak.”

Konuşmaların ardından tanıtım toplantısı soru cevap şeklinde devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 11:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER