banner113

Yaman, Süryani Vatandaşların Bayramını Kutladı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, tarihi Kırklar Kilisesinde Süryani vatandaşların Doğuş Bayramını (Noel) kutladı.

Yaman, Süryani Vatandaşların Bayramını Kutladı

Hristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Doğuş Bayramı (Noel), Kırklar Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı. Türkçe ve Süryanice okunan ilahilerin ardından başta bölgemiz ve Türkiye olmak üzere bütün dünyanın huzura kavuşması için dua edildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Kırklar Kilisesinde düzenlenen ayinin ardından kilisenin kabul salonunda Metropolit Saliba Özmen'i ve Süryani cemaatini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, burada yaptığı konuşmada, “Hristiyan ve Süryani kardeşlerimizin Hz. İsa’nın doğumu olan Doğuş Bayramlarını kutlamak üzere buradayız” dedi.

-“Her zaman yanlarında oluyoruz”

Yaman, “Bu bölgenin, bu şehrin hemşehrileri olan, bu şehrin huzuruna önemli katkılar sağlayan Süryani dostlarımızın emeklerini ve gayretlerini hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz ve her zaman yanlarında oluyoruz. Onlarda ülkemizin birliği ve beraberliği, şehrimizin huzuru ve güvenliği için bizimle beraber oluyorlar ve dualarını bizden esirgemeyerek destek oluyorlar” diye belirtti.

Yaman, şöyle devam etti:

“Son zamanlarda bölgemizde ki huzur hepimizin dikkatini çekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde buradaki mülki idari amirler ve hemşehrilerimiz Kürt, Türk, Arap ve Süryani vatandaşlarımızla birlikte ülkenin huzuru için gayret gösteriyoruz. Sadece ülke içerisinde değil sınırımızın güneyinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yanında da oluyoruz. Değerli Süryani Toplumunun bayramını kutluyorum. Allah, birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi artırsın”

Bölgenin, Türkiye’nin ve dünyanın barış ve huzuru için dua ettiklerini belirten Metropolit Saliba Özmen, kutlamaya katılmalarından dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman’a teşekkür etti.  

Mardin Büyükşehir Belediyesi mardinmasa ekipleri de kilisede Süryani Cemaatinin bayramını kutlayarak ikramlarda bulundu.  

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 19:01

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER