banner113

Filistin’e destek amacıyla oturma eylemi yapıldı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde Filistin’e destek amacıyla düzenlenen oturma eylemine katılarak, konuşan Filistinli akademisyen Doktor Huzeyfe El-Hatip, zaferin çok yakın olduğuna işaret etti.

Filistin’e destek amacıyla oturma eylemi yapıldı.

Mardin’de 56 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin STK Platformu, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda İsrail’in saldırılarına tepki göstermek amacıyla sirenler eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdiler. Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı eylemde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Eyleme katılan Filistin Alimler Birliği üyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Huzeyfe El-Hatip, Gazze’dekilerin canlarını, mallarını ve çocuklarını Allah uğruna feda ettiklerini söyledi ve şunu ekledi: ‘Bizler şu ana kadar ne verdik?’

El-Hatip, “Az önce Gazzeli kardeşlerimizden biri sesleniyordu: Ya Allah! Çünkü Allah dışında kimse kalmadı. Allah bize yeter diyorlardı. Sizce neden böyle söylüyorlar? Biz daha önce kardeş değil miydik? Hala kardeş değil miyiz? Yarın kardeş kalmayacak mıyız? ‘Kardeşlik böyle midir?’ diyorlar. Bizi neden unuttunuz. Neden bizi yalnız bıraktınız? Ben şahsen kendimden utanıyorum. Acaba biz hala normal bir hayat mı yaşıyoruz. Gelin şöyle bir cümle kuralım, hep beraber. Gazze normal hayata dönene kadar biz normal hayat yaşamayacağız. Eve az gideceğiz, işi gidip hemen meydanlara gideceğiz. Etkinliklere katılacağız, dua edeceğiz, camileri dolduracağız. Bizler o mücahitler sayesinde kendimize döndük. Ama daha fazla lazım, çünkü seviye çok yüksektir. O seviyeye daha var. Gazze’deki kardeşlerimiz can, mal ve çocuk her şeylerini Allah uğruna veriyorlar. Peki, bizler şu ana kadar ne verdik? Yarışalım, çünkü bu kafile varmak üzere. İnanın zafer çok yakın. Doğrudur, az önce hastaneler yine bombalandı, 10 bin şehidiniz var. Ama şehit vermeden zafer yok. Allah’a dönmeden Aksa’ya dönmek yok.” dedi.

Eylem yapılan duanın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2023, 23:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER