banner113

Bayat ekmekleri değerlendirme yarışması düzenlendi.

Kızıltepe’de bayat ekmekleri değerlendirmeyi teşvik etmek amacıyla yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.

Bayat ekmekleri değerlendirme yarışması düzenlendi.

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile müdürlüğü tarafından sıfır atık kampanyası kapsamında Kızıltepeli kadınlar el ele veriyor, bayat ekmeği değerlendiriyor sloganı ile düzenlenen yemek yarışmada kadınlar bayat ekmekten birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar yaptı. Yemeklerin lezzeti, hikayesi ve sunumları jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde devam eden sıfır atık projesine destek vermek adına, Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi ortak girişimleri ile “Kızıltepe Kadını el ele veriyor, bayat ekmeği değerlendiriyor” sloganı ile yemek ve tatlı yarışması düzenledi. Yarışma ilçedeki 4 kadın merkezindeki kurslara katılan kadın kursiyerler katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliklerini ilçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Eşi Dilek Çam, Mardin Kadın ve Aile Daire Başkanı Mehtap Bingül ve Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Başkanı Hikmet Ölçer yaptı. Yarışmaya Çok Amaçlı Toplu Merkezi (ÇATOM), Aile Destek Merkezi, Aile Destek Merkezi nin çarşı ve Toki nerlezleri (ADEM ve ADEM 2 ile ilçe Halk Eğitim Merkezinin kadın kursiyerleri katıldı. Yemek ve Tatlı yarışmasında 4 kurum kıyasıya yarıştı. Yarışmaya katılan 8 yarışmacı bayat ekmek ile yaptıkları yemek ve tatlılarda hünerlerini sergiledi.

Yarışmadaki yemek kategorisinde Halk Eğitim Merkezi´nin yapmış olduğu Bayat Aşı yemeği, Tatlı kategorisinde ise ADEM 2’nin yapmış olduğu İncirli Ekmek tatlısı ile birinci oldular.
Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ödül verildiği yarışmada, katılımcılara hitap eden ilçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Ailenin önemine ve ailede kadının önemine dikkat çekerek aile yapısının korunması gerektiğini belirterek, Cennetin ayakları altında olduğu anneye-kadına gereken ehemmiyetin verilmesinin aile yapısı güçlü olması içinde önemli olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 21:12

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER