banner113

Artuklu Belediyesinden personele yüzde 65 zam

Artuklu Belediyesi ve Hak İş Federasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. İşçilere yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Artuklu Belediyesinden personele yüzde 65 zam

Hazırlanan sözleşme, Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ve Hizmet İş Sendikası yetkilisi Genel Merkezden Avukat Abdülkerim Çevik tarafından imzalandı. İmza töreninde Meclis üyeleri de hazır bulundu.

Yapılan zam, 1 Ekim itibari ile personellerin maaşlarına yansıtılacak.

Sözleşmenin mesai arkadaşlarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Tatlıdede, şunları söyledi:

“Çalışan, üreten, evine ekmek götüren mesai arkadaşlarımın alın teri bizim için çok kıymetli. Belediyemiz ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesini imzaladık. %65 oranında yaptığımız zam ile sözleşmemiz tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı olsun. Toplu iş sözleşme görüşmelerimiz Hak İş ve Hizmet İş Mardin İl Başkanı Eşref Cihan ile birlikte başlamıştı. Ancak maalesef geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Bundan dolayı İşçilerimizin maaşlarını olumlu yönde etkileyecek olan bu görüşmelerimiz buruk bir ortamda geçti. Kendisine Allahtan Rahmet, ailesine de tekrardan başsağlığı diliyoruz.”

Hizmet İş Sendikası yetkilisi Genel Merkezden Avukat Abdülkerim Çevik de, yapılan sözleşmenin personellere hayırlı olmasını diledi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER