banner113

Hakemin verdiği yanlış kararları oyuncular “duran adam” eylemi ile protesto etti

3. lig D Grubu’nda mücadele eden Kızıltepe Belediye Voleybol takımı Malatya Esenlik Belediyesi ile yaptığı maçta hakemin verdiği yanlış kararları Kızıltepe Belediye Voleybol takımı oyuncuları “duran adam” eylemi ile protesto etti.

Hakemin verdiği yanlış kararları oyuncular “duran adam” eylemi ile protesto etti


3. lig D Grubu’nda mücadele eden Kızıltepe Belediye Voleybol takımı Malatya Esenlik Belediyesi ile yaptığı maçta “duran adam” yaşandı. Maç Malatya Kapalı Spor Salonu’nda gayet centilmen bir havada başlamasına rağmen hakemin sürekli Kızıltepe Belediye Voleybol takımı aleyhine karar vermesi üzerine takım oyuncuları “duran adam” eylemine geçti.

Kızıltepe Belediye Voleybol takımının antrenörü İbrahim Araç konuyla ilgili verdiği açıklamada “Maça ve hakemlere olumsuz bir müdahalem olmamasına rağmen maç hakemi Ethem Bozyiğit kuralları ihlal ederek beni oyundan diskalifiye etti. Ama maç hakemi olan Ethem Bozyiğit’in verdiği karar seyirlecileri bile şoka uğrattı. Çünkü ortada hakemin bu kararı vermesi için herhangi neden yoktu. Hakemin verdiği ceza üzerine sahayı terk etmeye başladığımda ise hakem verdiği kararı bile ihlal ederek ceza sandalyesine oturttu. Müsabaka hakemi verdiği bu karara Malatya seyircileri ile yetkililer tepki gösterdi. Bununla yetinmeyen müsabaka hakemi bu seferde takım kaptanı ve oyunculara sürekli kışkırtıcı uyarılar yapmaya başladı. Bunun farkına varan sporcular “duran adam” eylemine geçti ve hiçbir şekilde karşıdan gelen toplara müdahale etmeyerek yerlerinde durdular. Voleybol federasyonunun gereğini yapacağına inanıyorum. Sporda kardeşlik köprüleri yıkan hakemleri istemiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER