banner113

Kasgiad Başkanı Seyithan Karaozan,“Dershaneler bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine ciddi katkısı var“

Dershanelerin kapatılmasına yönelik yapılan çalışmalara iş adamlarından da tepkiler geliyor.

Kasgiad  Başkanı Seyithan Karaozan,“Dershaneler bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine ciddi katkısı var“
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan dershanelerin sosyolojik ve ekonomik boyutunun olduğunu söyledi. Kapatılma kararının konuşulmaya başlanması ile birçok yatırımcı ve esnaftan olumsuz geri bildirim aldıklarını beyan eden Karaozan, dershanelerin birçok iş koluna ciddi ekonomik katkı sağladığını söyledi.

Kırtasiye, matbaa, taşımacılık ve birçok hizmet sektörünün dershanelerle direk veya dolaylı olarak ekonomik bağlantısının bulunduğunu aktaran Karaozan, bazı işadamlarının ortaya çıkan kapatma gündemi ile yatırımlarını askıya aldığını kaydetti.

 Yaptığı açıklamada dershanelerin bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine ciddi katkısı olduğuna değinen Karaozan, kapatma kararı ile bölgede elde edilen birçok kazanımın kaybedebileceği uyarısında bulundu. Nitelikli iş gücü ihtiyacının ekonomi için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Karaozan, dershaneler sayesinde bölge insanının okuyarak tekrar bölgeye dönüş yaparak iş kurduğunu ve hizmet verdiğini hatırlattı.

 Karaozan:” Bildiğiniz gibi yıllardır Türkiye’de eğitim sisteminin sıkıntı ve problemlerinden, yetersizliğinden bahsedilir. Bu sıkıntı ve problemler iş hayatına ve iş hayatının aktörlerine direkt olarak yansımaktadır. Zira sağlıklı bir eğitim almamış, sağlıklı okullarda öğrenim görmemiş insanların oluşturduğu iş gücünün kalitesinden söz etmek mümkün değildir. Bu yönü ile Türkiye'deki eğitim kalitesine ciddi katkısı olan dershaneleri iş adamları camiası olarak ciddi anlamda destekliyoruz. Son günlerde dershaneler ve özellikle bölgemizde önemli rol üstlenen okuma salonlarının kapatılması ile ilgili bir taslak gündeme gelmiştir. Gündeme gelen taslağın tam da ülkemiz pozitif ekonomik bir trend içerisine girmişken ortaya atılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.” görüşlerine yer verdi.

 Dershanelerin kapanması ile geleceğin iş adamlarını, iş gücünü, öğretmenini oluşturacak şimdiki genç nüfusu, sosyal anlamda birçok tehlikenin beklediğine dikkat çeken Karaozan, sadece Kızıltepe’de binlerce öğrencinin dershane ve okuma salonlarına gittiğini belirtti.

 Karaozan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bu kursların olmadığı bir ortamda söz konusu gençlerin hafta sonlarını ne şekilde geçirecekleri üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir konudur. Dershanelerin kapatılması, bu kurumlarda çalışan binlerce öğretmen, eğitmen ve diğer çalışanlar için istihdam sorunu oluşturacaktır. İstihdam sorunu sadece dershanelerde çalışanlar için değil, sektörde faaliyet gösteren matbaa, kırtasiye, taşımacılık ve diğer hizmet sektörleri için de ciddi sorunlar oluşturacaktır. Şuanda bile bahsettiğimiz sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizden iş hacimlerinin daralacağı endişeleri dile getirilmekte, yeni istihdam ve yatırımlarının belirli bir süre askıya alınacağı ifade edilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Meclis Başkanımızın işaret buyurdukları gibi dershanelerin ortaya çıkış nedenleri Milli Eğitim bakanlığı tarafından giderilmeden, direkt olarak dershanelerin kapatılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu bağlamda devlet büyüklerimizin bu konu üzerinde geniş çaplı bir değerlendirme yaparak kamuoyunu rahatlatacak bir karara varmalarını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER