banner113

ÜÇ KÜÇÜK KARDEŞTEN ROJAVA İLE ANLAMLI DAYANIŞMA

Nusaybin`de üç küçük kardeş, Rojava ile dayanışmak amacıyla kumbaralarında topladıkları bütün parayla çocuk maması aldı.

ÜÇ KÜÇÜK KARDEŞTEN ROJAVA İLE ANLAMLI DAYANIŞMA

Nusaybin Belediyesi ve Kent Konseyi öncülüğünde Rojava halkı ile dayanışma amacıyla 8 Şubat`tan bu yana başlatılan kampanya kapsamında Mitanni Kültür Merkezi`nde malzeme toplanmaya devam ediliyor. Başlatılan kampanyaya katkıda bulunan üç kardeş ise anlamlı bir yardımda bulundu. Pelşin Zana Aktaş (11), Rohat Anter Aktaş (10) ve Muhammed Aktaş (9) kardeşler kumbaralarında topladıkları 30 TL`yi bağışta bulunmak için Mitanni Kültür Merkezi`ne getirdi. 
Yardım yapma amaçlarını anlatan Rohat Anter Aktaş, "Suriye`deki Kürtler savaşta oldukları için bayramlarını güzel geçiremeyeceklerini düşündük. Biz de bayramlarını güzel geçirsinler diye onlara yardım göndermek istedik. Topladığımız paramızı, oraya göndermeniz için getirdik. Buradan halka sesleniyoruz. Herkes para toplasın ve oradaki kardeşlerimize göndersin" dedi. Pelşin Zana Aktaş ise "Suriye`deki kardeşlerimizin de bayramlarını güzel geçirmeleri için topladığımız bu parayı yollamak istedik. Herkes bu konuda yardımda bulunsun" dedi.
Çocuklar kumbaralarındaki 30 TL ile çocuk maması alıp yardımları toplayan görevlilere teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2013, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER