banner113

MTDF Büyümeye Devam Ediyor

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’na yeni katılımlar ile bünyesindeki bileşen dernek sayısını 58'e yükseldi.

MTDF Büyümeye Devam Ediyor
Kızıltepe STK Platformu olarak kurulmasının ardından kurumsallaşan ve yönetim merkezini Artuklu ilçesine taşıyarak Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) adını alan platform, 4 yeni derneğin bünyesine katılımı ile üye sayısını 58'e çıkardı.

Yeni üye derneklerin Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’na kabulü ve yönetim kuruluna yeni üyelerin katılımı gündemi ile toplanan MTDF yönetim kurulu toplantıda yapılan oylama sonucunda; Derik-Kızıltepe Toplumsal Dostluk Dayanışma Derneği ve dernek Başkanı M.Emin Korhan'ı, Savur-Mardin Eğitim Kültür Derneği ve Dernek Başkanı Zeyni Yalçın, STAR Koopertif ve Başkanı Mustafa Omuk ile Kılınç Uygur Kooperatifi ve Başkanı Lokman Kılıç'ın oluşuma üye kabul edilmekle birlikte, yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilmelerine oy birliğiyle kabul etti. 

Yapılan oylamanın ardından değerlendirmelerde bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, Federasyonun daha kapsayıcı ve daha kucaklayıcı olması perspektifinden hareketle, daha geniş bir temsiliyet ve kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yollarına devam ettiklerini söyledi.

Amaçlarının hiç bir siyasi oluşumun içinde olmadan, hiç bir siyasi oluşuma da sırt dönmeden toplumsal duyarlılığı geliştirecek bir sivil toplum hareketi ve refleksi oluşturmak olduğunu belirten Öter, "Farklı alanlarda iştigal eden ve yaptığımız işi tamamen toplumsal duyarlılık düşüncesi ekseninde geliştirecek, öncülük edecek, esası da gönüllülerden oluşan bir oluşum olarak yola çıktık. Öncesi platform, ardından da daha kurumsal ve kapsayıcılık adına federasyon olarak devam ettiğimiz yolumuzda bugün yeni katılımlarla birlikte çatısı altında 58 sivil toplum oluşumunu bulunduran bir olgu olduk. Çeşitli sosyal, kültürel, ticari ve meslekler ve nihayetinde de toplumun değerleri ve değer yargılarının yanında yer alan geniş kitlelere hitap eden önemli bir oluşum olarak yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yönetilenler adına yönetenleri izlemek, şeffaflığı, hesap verebilirliği gözetmenin önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle attığımız ve bundan sonra da atmaya devam edeceğimiz her adımda bizleri bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yalnız bırakmayacak olan bileşenlerimizle birlikte desteklerini her zaman yanımızda gördüğümüz bütün basın mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyor ve tekrar şükranlarımı sunuyorum. Ben tekrar federasyonumuzun bileşenleri arasına katılan ve yönetim kurulumuza dahil olan bütün arkadaşlarımıza bir kere daha hoş geldiniz diyorum ve bize verdikleri güçten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 08:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER