banner113

Mardin Mazlum-Der“Dilşa Ak’ın Olayı Etkin, Hızlı Ve Adil Bir Şekilde Soruşturulsun”

Mardin Mazlum-Der"Dilşa Ak’ın Hayatını Kaybettiği Olayın Etkin, Hızlı Ve Adil Bir Şekilde Soruşturulsun

Mardin Mazlum-Der“Dilşa  Ak’ın Olayı Etkin, Hızlı Ve Adil Bir Şekilde Soruşturulsun”

Mazlum-Der Mardin Şubesi yaptığı yazılı basın açıklaması ile Dilşa Ak'ın ölümünden sorumlu olanların etkin, hızlı ve adil bir şekilde yargılanmasını istedi. Mazlum-Der Mardin Şube Başkanı Seyfettin Baysal tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Dilşa Ak olayını gündeme getirdi.
Dilşa Ak'ın öldürülmesi hakkında bilgi veren Avukat Seyfettin Baysal, "Mardin’in Nusaybin ilçesi DSİ Kapama Bölgesi’nde İlçe Tabur Komutanlığına yakın bir mesafede 17/02/2016 Çarşamba günü Mardin Valiliğe ait bir güvenlik aracından açılan ateşle 59 yaşındaki Dilşa Ak’ın hayatını kaybetmesine neden olmuş aynı olayda torunu da yaralanmıştır. Merhuma Allahtan Rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşımıza şifalar diliyoruz."dedi.
Valiliğin olaydan iki gün sonra açıklama yaptığını hatırlatan Baysal açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Olaydan iki gün sonra 19/02/2016 Cuma günü Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre güvenlik tedbiri görevini yürüten zırhlı araçta meydana gelen teknik arızadan dolayı ateşleme mekanizması harekete geçmiş, bunun sonucunda Dilşa Ak’ın hayatını kaybettiği denilmiştir. Bölgedeki Fail Meçhul cinayetleri arasına ismi yazılmaması için Dilşa Ak’ın hayatını kaybettiği olayın etkin, hızlı ve adil bir şekilde soruşturularak, gerçeğin ortaya çıkarılmasın, ihmalleri olan kişiler tespit edilerek yargılanmaları için dava açılmasını talep ediyoruz. Bu olay göz önünde bulundurularak bölgedeki güvenlik güçlerine ait tüm arızalı araçların bir an önce alandan çekilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizin takipçisi olacağımızı kamuoyuna beyan ederiz. "

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 23:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER