banner113

MTDF Çözüm İçin Ankara’da

MTDF sorunların çözümü için Ankara’da görüşmelerde bulundu.

MTDF Çözüm İçin Ankara’da

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkan ve yönetimi, başkanlık sistemi,  çözüm süreci, yeni Anayasa çalışmaları ve yaşanan göçler ile ilgili Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ankara dönüşü konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter,şöyle dedi:

"Gündemde olan yeni Anayasa çalışmaları, Başkanlık sistemi tartışmaları,Çözüm süreci ve Son dönemde bölgemizde meydana gelen Şiddet,ölüm,terör olayları, iç ve dış göç nedeniyle yaşanan endişe ve huzursuzluğu Mecliste temsil edilen siyasi parti liderlerine aktarıp,Akan kardeş kanın durması için tüm siyasi partilerimizin azami çaba sarf etmelerini talep ettik.

Ankara'ya gitmeden önce mecliste temsil edilen partilerin İl ve ilçe başkanlıklarından randevu alınmasını talep ettiklerini söyleyen Öter,Federasyonun randevu talebine olumlu yanıt verildiğini kaydetti.

Öter, randevu neticesinde AK Parti'den Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş,Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Trabzon  Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,Şanlı Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet Halk Partisinden Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Milliyetçi Hareket Partisinden Genel Başkan yardımcısı Celal Adan ve en son Avrupa Birliği Delegasyonu Başkan Yardımcısı Büyükelçi Sayın Bela Szombatı

ile bir saat süren görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Başta Suriyeli Mülteciler olmak üzere bölgede gelişen olayları konuştuklarını ifade eden Öter, şunları söyledi:“Büyükelçi ve heyetinin yakın zamanda Mardin'e yapacakları muhtemel ziyarette Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu ziyaret edeceklerini dile getirdiler.      

Üç günlük Ankara Ziyaretin verimli geçtiğini düşünüyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin birliği,beraberliği,kardeşliği,dayanışmayı pekiştirici akan kanın durması için  gerekli olan her türlü katkıyı sunmayı sivil toplum örgütleri olarak görev ve sorumluluk biliyoruz."Dedi

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 08:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER