banner113

STK Platformu Elektrik Sorunun Çözümü İçin Arabulucu Olmaya Hazır.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi son günlerde yaşanan elektrik kesintileri üzerine toplandı.

STK Platformu Elektrik Sorunun Çözümü İçin Arabulucu Olmaya Hazır.
Toplantıda alınan kararlardan sonra bir açıklama yapan Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter şunları söyledi.
“ İddiaya göre güya kaçak elektrik kullanımına misilleme amacıyla TEDAŞ yetkilileri Kızıltepe ilçe merkezine günlük 8 - 10 saat genel kesinti uygulama kararı almış.

Dicle Elektrik .A.Ş,i Eksim Yatırım Holding ihaleyi aldığı gün Teknik Danışmanlerı Cezmi Menekşe tarafından basına yapılan açıklamada “Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerine daha güzel, kesintisiz elektrik sunmak için Dicle elektriği aldıklarını Bölgede teknik kayıp ve hatalı kullanımın had safhada olduğunu,şebekenin eski olduğunu itiraf etmişti,bölge halkıyla el ele vereceklerini ve Sivil toplum örgütleriyle sorunu halletmeye çalışacaklarını,Vatandaşa yaklaşımlarının daima çözümden yana olacaklarını ifade “etmişti

32 Dernek bileşeni olan Kızıltepe STK Platformu olarak Eksim Holdingin yetkililerine seslendiklerini ifade eden STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter şöyle dedi.
“ Hani bölge halkı ve Sivil Toplum örgütleriyle el ele verip yardımlaşarak, uzlaşarak sorunu çözeceğiz demiştiniz ya. Sizin çözüm yaklaşımınız bu güne kadar dayatma, minnet, aba altında sopa gösterme ve en vahim olanı bölge halkını incittiniz, her üç lafınızdan birinde hırsız ithamından çekinmiyorsunuz. Sivil Toplum Örgütleriyle diyalog kurup karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacağınıza bize her defasında şunu söylediniz. Biz gerekeni yaptık, çiftçiler için hazırladığımız sözleşmeyi imzalamazlarsa gerekeni yapacağız dediniz. Ve yaptınız yapacağınızı Hükümetimizin size verdiği süper yetki ve torpil gücünüzle tarlasında kuyu, elektrik olmayan gariban çiftçilerin bankalardaki destekleme primlerine gayri hukuki bir şekilde haciz koydurdunuz. Bu mağrur yaklaşımınız son bir haftadır bölge insanların sabır ve tahammül sınırlarının taşmasıyla istenmeyen malum olayların yaşanmasına sebep oldu. Bölge halkı Devlet kurumları, polisi, askeriyle dayanışma içinde olduğu bir dönemde sayenizde tekrar ortamın gerilmesine sebep oldunuz. Sayın Eksim Holding Bu güne kadar yapmış olduğunuz un, gıda, tarım ürünleri, gayri menkul, emlak ve diğer ticaret mallarınızı bölge İnsanları gelip, çaldılar mı Tabi ki hayır. Siz gelip bozuk, problemli ve belalı bir iş olan bölge elektriğini aldınız. “ dedi.

Öter açıklamasını şöyle sürdürdü.
“Bölgede kaçaktan çok eski şebekeden dolayı kayıp vardır. Hiç kimse elektrik kaçağını savunmuyor. Kısmi kaçak kullanımı gerekçe gösterip, Bu mübarek ramazan ayında genel kesinti ve cezalandırma uygulamalarınız yasa dışı olduğu gibi vicdan dışıdır.
Sayın Eksim Holding yaşanan elektrik kaçağın temelinde geçmiş yıllardaki Devletimizin Bu bölgeye negatif sosyoekonomik ayrımcılığın yaklaşım sonucudur. Sonuç olarak DEDAŞ Şirketi isterse Kızıltepe STK Platformu olarak çiftçilerimize yönelik arabulucu olmaya hazırız.Aksi halde Şirket Kabadayı tavrını devam ettirip,ben patronum Bölge halkı bana boyun eğecek yaklaşımında ısrar ederse,Temel insani ihtiyaç olan elektriği 48-50 derece sıcaklar altında yaşayan bölge insanını dize getirmek için 8-10 saat kesinti yaparsa.Sivil toplum olarak tüm halkımızla toplumsal mutabakat içinde genel,kitlesel demokratik tepkimizi alışagelmişin dışında ortaya koyacağız.

STK.Platformu olarak Dicle DEDAŞ kapsamında bulunan 6 ilimizin Milletvekillerine sesleniyoruz. Bu halkın 43 tane vekilleri olarak Elektrik meselesini Parti ve siyaset üstü toplumsal mutabakat ile acilen meclisin gündemine getirmelerini bekliyoruz.
Ne yazık ki bu güne kadar bazı vekillerimizin bireysel çabaları dışında genel tepki ortaya koyamadıklarından sorun çözülememiştir. Parti liderlerinin kravat rengine laf söylenirse vekiller top yekun kürsüye saldırıyor. Ama onları meclise gönderen halk top yekun hırsızlık damgasıyla suçlanırken sessizlikleri üzücüdür.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 23:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER