banner113

Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek programla açıklandı.

Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı resmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan'ın adaylı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından ilan edildi. Şahin, Başbakan Erdoğan'ın tüm AK Parti milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin adayı açıklamak üzere kürsüye geldi. Şahin konuşma yaptı:

AK PARTİ CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN


"2007 yılında 10. cumhurbaşkanının görev süresi dolmuştu. TBMM 11. cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak yasalara uygun şekilde nazırlıklarımızı yapmıştık. Hçbir dönemde öne sürülmeyen şartlar bizim için öne sürüldü. Hukuk ayaklar altına alındı, ideoloji huku önünde yer aldı. Hukuksuzluğa boyun eğmedik ve derhal milleimize gittik. Milletimiz bizi daha güçlü şekilde meclise getirdi. 11. cumhuraşkanını seçtik ve ardından referanduma gittik. yüzde 70 oyla milletimiz onayladı.

Halkın belirleyeceği seçime hazırlanıyoruz. AK Parti olarak uzun aday tespit süreci yaşadık. Hemen her kesimle istişarelerde bulunduk. STK'ların siyasi partilerin görüşlerini aldık. Milletin reisi cumhur olarak göstermek istediği ismi nihayet tespit ettik. Tüm milletvekili arkadaylarımızın ittifakıyla imzalarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. 12. cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyoruz. "

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 14:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER