banner113

Kızıltepe’deki şiddetli patlama 2 yaralı

Kızıltepe’deki şiddetli patlamanın detayları ortaya çıktı

Kızıltepe’deki şiddetli patlama 2 yaralı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dün gece yarısı meydana gelen şiddetli patlamanın, bomba yüklü bir aracın infilak etmesinden kaynaklandığı belirlendi.

 

Kızıltepe’de dün gece saat 01.30 sıralarında yaşanan ve tüm ilçede hissedilen şiddetli patlamanın Mezopotomya Mahallesinde Zergan deresi üzerinde bulunan köprünün bitişiğindeki boş bir alanda infilak eden araçtan kaynaklandığı ortaya çıktı.

 

Bomba yüklü olduğu tespit edilen 34 BV 9885 sahte plakalı otomobilin polis tarafından kontrollü şekilde fünye ile patlatılması için hazırlık yapıldığı esnada büyük bir gürültüyle patladığı öğrenildi. Patlamada biri çocuk 2 kişi hafif yaralanırken bir zırhlı aracın hasar gördüğü ve çevredeki binalarda cam, çerçevelerin kırıldığı öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre, dün gece Mezopotomya Mahallesinde köprü bitişiğindeki boş bir alanda park halindeki camları kırık ve sahte olduğu tesbit edilen 34 BV 9885 plakalı otomobilden şüphelenilmesi üzerine yapılan incelemelerde araçta bomba olduğu tespit edildi. Kontrollü bir şekilde bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılması için polisin çevrede tedbir alarak, imha hazırlığı yaptığı sırada araç saat 01.30 sıralarında kontrolsuz bir şekilde büyük bir gürültüyle patladı.

 

İlçe genelinde duyulan Patlamanın etkisiyle çevredeki birçok evin camları patlarken, biri 3 yaşındaki İsa Bayat olmak üzere 2 kişi cam parçalarıyla hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu çevredeki birçok evin duvar, kapı ve pencerelerinde hasar oluşurken, olay yerinde bulunan zırhlı polis aracı da hasar gördü. Patlamada elektrik tellerinin de zarar görmesi sonucu bölgede elektrik kesintisi yaşandı.

 

Patlamanın yaşandığı alanda bu sabah olay yeri inceleme ekibi tarafından yapılan inceleme ve araştırmanın ardından hurdaya dönen araç çekiciyle kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 09:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER