banner113

“Allah kuluna hangi üniversiteden diploma aldığını sormaz”

Eğitimci Çamlıca: “oku” emrine uyuldu mu uyulmadı mı diye soracağını söyledi.

“Allah kuluna hangi üniversiteden diploma aldığını sormaz”

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İmam Hatip öğrencilerine yönelik “Başarı ve motivasyon” semineri veren Eğitimci yazar Said Çamlıca, Allah hiçbir kuluna hangi üniversiteden diploma aldığını sormayacağını, “oku” emrine uyuldu mu uyulmadı mı diye soracağını söyledi.

Kızıltepe ilçesindeki Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Furkan doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesindeki öğrencilere yönelik  “Başarı ve motivasyon” semineri veren Eğitimci yazar Said Çamlıca, “Allah hiçbir kuluna hangi üniversiten diploma aldığını sormaz ama “oku” emrine uydundu uymadın mı diye sorar.” Diyerek oku emrinin önemine dikkat çekti.

Yapılan davet üzerini Kızıltepe’ye gelen Eğitimci yazar Said Çamlıca, ilk önce Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine verdiği seminerin ardından, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve okul idarecileri ile birlikte Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine geçti.

Burada öğrencilere “Başarı ve motivasyon” semineri veren Çamlıca, oku emrinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

 “Allah hiçbir kuluna hangi üniversiten diploma aldığını sormaz ama “oku” emrine uydun mu uymadın mı diye sorar. Onun için ne olur kendinizi okumaya alıştırın. Kadın erkek herkes beşikten mezara kadar asla farz olan “oku” emrini unutmayın” diye uyarıda bulundu.

İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Az ise katılımcılara teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.

Yapılan program ile ilgili açıklamada bulunan Okul müdürü Feyza Batıhan, “ Eğitimci yazar Said Çamlıca’dan “başarı motivasyon” üzerine bir seminer dinledik. Daha çok 12. Sınıf öğrencilerin üniversiteye yönelik eğitim almaları konusunda yardımcı olma amacıyla yapıldı. Öğrencilerin daha çok kendilerine olan güvenlerini artırmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz genelde başarılı, bu yıl inşallah mezun vereceğiz. Genel olarak eğitimimiz iyi, öğretmen kalitemiz iyi, okulumuzun imkanları iyi, mekanımız çok güzel. Başarılı bir okul olduğumuza inanıyoruz. İnşallah devamı da gelir.” temennisinde bulundu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiklerini söyleyen okul Müdürü Batıhan, “Ayrıca 8 tane ortaokul öğrencisine, 12 tane lise öğrencisine ve 4 tanede TEOG’da dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verdik. Aziz Sancar olimpiyatlarında meslek liseleri kategorisinde birinci olduk.” diye belitti.

“Kur’an-ı Kerim ezberi öğrencilerin başarılarını daha artırıyor”

Batıhan, “Öğrenciler Kur’an-ı Kerim dersinden ezber yaptığı zaman daha da başarılı oluyorlar. Kur’an-ı Kerim ve hadis ezberlerinin baya bir faydası oluyor ve başarıları daha artıyor. Kendim de bir imam hatip mezunu olarak, bunu söyleyebilirim ki, özellikle Kur’an-ı Kerim ezberleri zekayı etkiliyor.” diye konuştu.

Eğitimci Yazar Said Çamlıca, seminerin ardından kitaplarını imzaladı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER