banner113

Dicle Edaş Mardin İl Müdürü Basınla Bir Araya Geldi

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Memet Bulut, kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Dicle Edaş Mardin İl Müdürü Basınla Bir Araya Geldi
Basın ile tanışmak ve sohbet amacıyla düzenlenen toplantıya İl Müdürü Memet Bulut,  Müdür Yardımcısı Ali İhsan Aydın, Dicle EPSAŞ Mardin İl Müdürü Turan Özdemir ve şirket çalışanları ile basın mensupları katıldı.

 

Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Dicle EDAŞ İl Müdürü Memet Bulut, Mardin ilinde 2015 yılında 4 milyar 733 milyon kWh elektrik tüketimi gerçekleştiğini söyledi. Dicle EDAŞ tarafından dağıtım hizmeti verilen iller arasında oransal olarak en fazla kayıp kaçağın yüzde 82 ile Mardin’de yaşandığını da kaydeden Bulut, 2015’te aşırı ve usulsüz tüketim nedeniyle toplam 248 adet dağıtım trafosunun yandığını, elektrik kesintilerinin yüzde 90’ının da yine aşırı tüketimden kaynaklandığını belirtti.  Mardin’de tarımsal sulama için açılmış ve her birinden yüzlerce metre yeraltından su çekilen yaklaşık 8 bin su kuyusu bulunduğunu da belirten İl Müdürü Bulut, elektrik gücü ile bu kuyulardan yapılan vahşi sulama ile hem ülke ekonomisine hem de Mardin Ovasına ciddi zararlar verildiğini kaydetti. Memet Bulut, bu sorunun ancak GAP kapsamında yapılacak olan sulama kanallarının bitirilmesi ile çözülebileceğini sözlerine ekledi.

 

Mardin’in en büyük ilçesi olan Kızıltepe’de son dönemde 16 adet ilave trafonun tesis edildiğini de ifade eden Dicle EDAŞ İl Müdürü Memet Bulut, ilçenin Aşiti mahallesinde yapılan çalışmalar sonucunda burasının ‘örnek mahalle’ olacağını kaydetti.  Halk ile yan yana ve iç içe olacaklarının da altını çizen İl Müdürü Bulut, ‘’Bize gelen vatandaşlarımızın sorunlarına mutlaka çözeceğiz. Önceliğimiz kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamaktır. Onun için de birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Biz görevimizi yerine getirirken, basın kuruluşlarından olumlu katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ise özellikle sahada çalışan personellerimize yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.​

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER