banner113

KIZILTEPE STK PLATFORMU ROJAVADA YAŞANANLAR HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Suriye de son yaşanan katliamlarla ilgili basına açıklama yaptı yayınlanan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

KIZILTEPE STK PLATFORMU ROJAVADA YAŞANANLAR HAKKINDA  BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU.




DEĞERLİ BASIN DEĞERLİ HALKIMIZ


Bu günlerde Rojava halkı bir kırıma tabi tutulmakta ve bu katliamlar halkımızı kendine insanım diyenleri derinden yaralamakta. Bu kutsal ramazan ayında İslam adı altında Müslüman kardeşlerimizi katleden bu faşizan zihniyeti nefretle kınıyoruz.


Biz burada bütün halkımıza çağrıda bulunuyoruz. çoluk çocuk demeden bu katliamları gerçekleştiren zihniyeti lanetlemesini ve bu katliamcı zihniyeti destekleyenleri bir an önce desteklerini çekmelerini istiyoruz. İslamiyet’in adını kirli katliamlarıyla anılmasını istemiyoruz.


Şunu iyi bilmeliyiz ki bu katliamlara, insanlık suçlarına karşı sesimizi yükseltemezsek bu katliamları durduramasak yarın o burgun bu kırımlar bölgemize ve her tarafa yayılır. ve bu katliamların önünde kimse duramaz.


Bütün Müslümanlara bölge halklarına sesleniyoruz. nereden gelirse gelsin bu şiddete karşı birlik ve beraberlik içinde sesimizi yükseltelim. bu şiddetin son bulması için sorunlarımızın barış ve diyalog yoluyla çözülmesi için başta hükümetimiz olmak üzere bütün bölge halklarını bölge hükümetlerini ve bütün inanç guruplarını göreve çağırıyoruz.


İnsanlığa medeniyetlere beşiklik etmiş Mezopotamya Anadolu ve Ortadoğu halkları zaman kaybetmeden bu katliam’ları da durduracaklarına inanmak istiyoruz.


Bütün ilçemizin siyasi partileri sivil toplum örgütleri emek ve çevre örgütleri kanaat önderleri ve ilçemizin ileri gelenleri hiç zaman kaybetmeden bir araya gelmeleri bu katliamlara karşı bir mücadele programı oluşturmaları ve bu kanı durdurmak için sesimizi yükseltmemiz. üzerimize düşeni yapmalıyız.


YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR.


KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU.





Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER