banner113

Büyük Boğaziye’de Kutlu Doğum Coşkusu Kutlandı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Büyük Boğaziye mahallesinde(köyünde) düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Büyük Boğaziye’de Kutlu Doğum Coşkusu Kutlandı
 Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği tarafından Kızıltepe ilçesine bağlı büyük Boğaziye Mahallesi (köyü) meydanında “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine ihtiyar, genç, kadın, çocuk ve engelli 7’ den 70’ şe halkın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ellerine tevhit bayrağı ve başlarında La ilahe illallah bandajını bağlayan kişilerin alana gelmesi ve bazılarının ise evlerinin damlarında dalgalandırdıkları tevhit bayraklarıyla coşkulu anlar yaşandı.
Sunuculuğunu İbrahim Bahadır’ın yaptığı etkinlik, Molla Muhammed’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

 Katılımın yüksek olduğu “Kutlu Doğum” etkinliği Kızıltepe ilahi grubu ile Ensar İlahi Gurubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Daha sonra mevlithanlar Ümran Bağış ile Muhammed Aydın mevlid-i şerif okudu. Okunan mevlide halkın iştirak ettiği görülürken birçok kişinin de ağlayarak kendinden geçtiği görüldü.

Mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Kızıltepe Büyük Boğaziye Mahallesi (Köyü) kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında etkinlikte bir konuşma yapan Molla Mehmet Ali Büyük, her türlü kötülüklerin bir kabus gibi insanlık alemine duçar olduğu bir dönemde Allah’u Teala kullarına şefkat ve merhamet için Hz. Muhammed (s.a.v.) mi gönderdiğine vurgu yaptı.
Molla büyük, “ “Peygamber (s.a.v.) İnsanlık tarihinde emsalsizdi. Peygamber efendimiz çok zor bir dönemde her türlü kötülüklerin, zulüm ve zilletin bir kabus gibi insanlık alemine duçar olduğu bir dönemde Allah’u Teala kullarına şefkat ve merhamet için rehberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.v.) mi Arabistan yarımadasından gönderdi. Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de Peygamberimize hitaben “ya Muhammed biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik” diye buyuruyor. İnsanlık tarihine bir bakalım Hangi lider ve önder insanlığa rahmet için yeryüzüne gönderilmiştir. Hangi rehber tüm insanlığı zulmün küfrün şirkin karanlığından ilahi nura yöneltmiştir. Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de insanlara çağrıda bulunarak şöyle diyor “Ey kullarım kim sizden hayatında bir örnek bir numune tutmak isterse Resulümden sizlere örnek ve numuneler vardır.” Diye buyuruyor. Bizlerde onun ümmeti olarak Peygamber efendimizi hakkıyla tanıyalım, onun sünneti etrafında toplanalım, ona ümmet olalım. Onun dinine, davasına ve sünnetine sahip çıkalım. Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de bize hitaben şöyle ferman ediyor “İzzet, Allahın, Resulümün ve müminlerindir. fakat münafık kafirler bilmiyorlar.” Değerli Müslümanlar peygamber efendimizin (s.a.v.) ümmeti Maneviyat aleminde hepsi sevgi içerinde peygamber efendimiz için misafirperverlik yapıyorlar. Medine’deki Ensar gibi diyorlar ki “ya Muhammed (s.a.v.) sen geldin Medine’ye şeref verdin bizim için gün gökyüzünde ay ve yıldız’ sın. Eminim’ki şuan maneviyat aleminde Resulullah (s.a.v.) bugün sizi dinliyor okunan salavat verilen tekbirlerin sesini dinliyor.”dedi.


Molla Ali’nin konuşmasının ardından tekrar sahneye çıkan Kızıltepe ilahi grubu ile Ensar İlahi Gurubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle katılımcıları coşturduğu görüldü.

Program Molla Muhammed Yıkılmaz’ın yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Aslan – İLKHA

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 13:31

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER