banner113

‘Xwezgînî’ Adlı Tiyatro Rojava İçin Sahnelendi

DBŞT tarafından Şaliko Bêkes’in yazıp yönettiği “Xwezgînî” adlı tiyatro oyunu Rojava halkına destek verilmek amacıyla Mardin’de sahnelendi.

‘Xwezgînî’ Adlı Tiyatro Rojava İçin Sahnelendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Özcan Ateş, Rêzan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz'ün rol aldığı ve Şaliko Bêkes'in yazıp yönettiği “Xwezgînî” adlı komedi oyunu, dün akşam (13 Mayıs) Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin organizasyonunda gerçekleşen tiyatro oyunu, izleyicileri büyüledi. Tiyatro oyununa çok sayıda öğrencinin yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Meclis Üyesi Mehmet Ali Amak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Başkanı Mekiye Güzel, Kültür Turizm  ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, Sanatçı Selamo ile belediye çalışanları katıldı. Büyük bir keyifle oyunu izleyen tiyatroseverler, oyunun son bulmasıyla uzun süre oyuncuları gösterdikleri performanstan dolayı ayakta alkışladı. Öte yandan, oyundan elde edilen gelirlerin Rojava halkına gönderilecek. 

 

Xwezgînî oyunu ne anlatıyor?

 

Bir aşk hikayesini konu alan Xwezgînî adlı komedi oyunu, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan baba/aile tabusunun, traji-komik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı anlatılıyor. Genç aşık mutsuzluğunun nedeni olarak gördüğü kötü baba tahayyülünü sokakta karşılaştığı yabancıya anlatır. Sevgilisinin ailesiyle görüşme cesaretini günlerce tanışma provası yaptıktan sonra bulan genç aşık, eve gittiğinde yine aynı yabancıyla karşılaşır. Genç aşık bir önceki karşılaşma çerçevesinde bu tesadüfi karşılaşmanın hesabını verecektir.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 10:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER