banner113

78’lilerden Cumhurbaşkanına Ve Başbakana Mektup

Kızıltepe 78’liler barış için elçiliklere, Cumhurbaşkanına ve Başbakana mektup yolladı

78’lilerden Cumhurbaşkanına Ve Başbakana Mektup

Bölgede yaşanan çatışmalı ortamın son bulması, çözüm müzakerelerinin bir daha başlaması ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Mardin Kızıltepe 78’liler Derneği tarafından yapılan açıklamanın ardından elçiliklere, Cumhurbaşkanına ve Başbakana verilmek üzere yazılan mektup posta yolu ile gönderildi.

 Bölgede yaşanan çatışmalı ortamın son bulması, çözüm müzakerelerinin bir daha başlaması ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Mardin Kızıltepe 78’liler Derneği tarafından Kızıltepe Merkez Postanesi önünde basın açıklaması yapıldı. “Ölüm değil çözüm istiyoruz” pankartının açıldığı açıklamaya DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütleri, Barış Anneleri, KURDİ-DER ve çok sayıda kişi katıldı. Kitle adına açıklamayı yapan 78’liler Derneği üyesi Arif Turgay, yaşanan 30 yıllık çatışmalı sürece dikkat çekerek bu yıllarda insani, sosyal, ekonomik ve ahlaki boyutlarda büyük bedeller ödendiğini söyledi. Bunlarla birlikte demokrasinin de boğulduğunun altını çizen Turgay, siyasetin gerçek kişilerden koptuğunu, algı yönetiminin toplum dışı zihniyetine teslim olduğunu aktardı. Turgay, açıklamada 2013 başından itibaren başlatılan çatışmasızlık sürecinin kazanımlarına da vurgu yaparak “Çözüm süreci ve karşılıklı eylemsizlik, çatışmaların bitirildiği, Kürt sorununun çözüleceği, barışın egemen olacağı yönünde toplumda büyük bir umut yarattı ve artan ölçüde destek oldu. Çözüm süreci fiilen demokratik ve siyasi alanı genişletirken, askerin silahları susması, PKK silahlı güçlerinin-nispi-geri çekilmesi önemliydi” şeklinde ifade etti.

“Alınan sert kararlar çözüm atmosferini kırdı”

Kobanê ve Rojava’ya yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşler sonrası yaşanan olaylarla birlikte İç Güvenlik Yasası adı altında çıkarılan sert kararların çözüm atmosferini kırdığını belirten Turgay açıklamasına “Bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki çözüm sürecinden Suruç katliamı, Varto, Şemdinli, Silvan, Silopi’de ve asker ölümlerinde görüldüğü gibi hayati bir kopuş yaşanıyor. Silah ve şiddet perdesi yeniden açıldı. Savaş kapımıza tekrar geldi. Öte yandan böylesine kanlı bir ortamda “erken seçim” denmektedir. Çözüm ve barışa karşı işlevi yoğunlukla yerine getirmiş biz 78’liler,yüksek bir vicdanı ve demokratik sorumluluk içinde kamuoyu önünde, yetkililere ve sorumlulara şu çağrıyı yapıyoruz. Varto, Şemdinli, Lice, Silopi’de asker ve polis kuşatmayı kaldırmalı, ilişkiler normalleştirilmelidir. Suruç katliamı soruşturmalı aydınlatılmalıdır. Medya, okuyucu, ayırımcı, milliyetçi ve suçlayıcı tahkir dilinden uzak durmalıdır. Demokratik ve Siyasi alanı daraltacak önerilerden ve görüşlerden sakınılmalıdır. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek için Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin son bulması ve müzakere sürecine dönülmesi için diyalog ortamı oluşturmalı ve taraflarla diyalog kurulmalıdır” şeklinde son verdi.

“Elçiliklere, Siyasi partilere ve bakanlıklara mektup gönderildi”

Yapılan açıklamanın ardından 78’liler Derneği tarafından yazılan mektuplar, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İtalya, Mısır, Çin, Hollanda, Rusya, İran Büyük Elçileri, OSCE Secretariat (Agit), T.C.Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, TBMM Bakanlıklar, AKP Grup Başkan vekilliği, CHP Grup Başkan vekilliği, HDP Grup Başkan vekilliği, MHP Grup Başkan vekilliklerine verilmek üzere posta yolu ile gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 09:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER