banner113

Uncu, Doğal Gaz Hayırlı Olsun

AK Parti Mardin İl Başkanı Av.Bahattin Uncu Mardin ve Kızıltepe’yi kapsayan yaklaşık maliyeti 35 Milyon Dolar olan doğal gaz boru hattı çalışmalarının başlamasının memleketimiz açısından umut verici olduğunu belirtti.

 Uncu, Doğal Gaz Hayırlı Olsun

  Artuklu Üniversitesi’nin Mardin’e kazandırılmasından sonra ki en büyük yatırımlardan bir tanesinin doğalgaz olduğunu belirten İl Başkanı Uncu, görüldüğü gibi AK Parti Hükümet’leri halka  verdiği vaatleri sözde değil pratikte yerine getirdiğini söyledi.

Uncu, AK Parti Mardin Belediyesi döneminde iken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 05.09.2012 tarih ve 4005 sayılı kararı uyarınca; Mardin ve Kızıltepe ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için, Mardin Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi, Doğalgaz Piyasası Kanunu ile Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 17.01.2014 tarihinde yapılmış, ihaleyi Akmercan Tur.Taş.İnş.Güv.Sis.Dış.Tic.Ltd.Şti. kazanmıştı. Kendilerini ayrıca tebrik ediyorum. 30 yıl boyunca Mardin ve ilçelerinin doğal gaz yükünü sırtlayacak olan bu şirketin güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Ravza Caddesi’nde başlayan kazılar inşallah bütün şehre yayılacak ve 5. Yılın sonunda tamamlanmış olacak. Önümüzdeki yıl İstasyon ve Yenişehir kesiminin bir kısmı aktif olarak doğal gazı evlerinde kullanabilecek.

Yukarı Mardin olarak tabir edilen yerlerdeki bazı mahallelerinde doğal gaz ile tanışacaklarını belirten Uncu, coğrafi şartları zor olan Kotek, Saraçoğlu, Ensar mahallelerine de doğal gazın geleceğini müjdesini verdi. Uncu, doğal gaz hem güvenli hem de ekonomik bir sistemdir. Doğal gazın yayılmasıyla beraber çevre ve hava kirliliği de en az safhaya ineceğini belirtti.

Görüldüğü gibi AK Parti halka hizmeti kendine şiar edinmiştir. Hayal bile edilmesi mümkün olmayan hizmetleri bu ülkeye ve Mardin’e kazandırdı. Geçmiş hükümetlerin ülkemize her türlü kirli oyunları ve ihanetleri yaptığı ortamdan sonra bir umut olarak doğan AK Parti, halkın büyük güvenini alarak bu günlere kadar geldi. Bugünden sonra da her türlü engelin ülkemize ve partimize reva görülmesine rağmen tüm olumsuzlukları sırtlayıp hizmet anlayışımızdan vazgeçmeden Allah’ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 12:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER