banner113

KASGİAD Üyeleri Gıda Zirvesinde…

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Komitesi Üyeleri; Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF), Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) ortaklığıyla düzenlenen, ‘Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesi’ programına katıldı.

KASGİAD Üyeleri Gıda Zirvesinde…
Özellikle Türkiye’nin Ortadoğu ihracatında önemli payı olan bölgede, ihracatın da artırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan zirvede, KASGİAD üyeleri üretici ve pazarlamacılar buluştu. Gıda sektörü ile ilgili 40 civarında standın açıldığı zirvede, yeni iş bağlantıları sağlanmaya çalışıldı. 


Zirveye katılan Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan, Güneydoğu’nun stratejik bir bölge olduğunu ifade ederek, bölgede ticaretin, ekonominin ve sosyal alanda kültürün gelişmesi gerektiğine dikkat çekti. Ortadoğu ticaretine de değinen Karaozan, “Bölgemizde üreticilerin büyük bir kısmı Irak’a çok ciddi şekilde ihracat gerçekleştirmektedir. İhracata bağlı olarak da üretim çok gelişti. Üyelerimiz bu gelişmeler ile inşaat, gıda, sağlık ve eğitim sektörlerinde çok ciddi yatırımlara ihtiyaç olan diğer komşu ülkelerde de yerlerini almalıdır. Gıda zirvesi adı altında düzenlenen zirve üyelerimizin bölge işadamlarıyla tanışmalarına vesile olmaktadır. Kurumsallaşmayı ve dışa açılımı başarmış firmaların başarılarını gören üyelerimiz ile bizler de artık Irak dışında yurtdışı yatırımlara gireceğiz. Bu konuda üyelerimizin her zaman yanında olacağız.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 22:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER