banner113

Çev-Gön Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kızıltepe Çev-Gön derneğince düzenlenen şiir yarışmasının ödülleri Dernek Merkezinde düzenlenen bir törenle verildi.

Çev-Gön Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu
13 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 17.00’de Dernek Merkezinde düzenlenen törene Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, STK Platformu başkanı Mehmet Şerif Öter ve Çev-Gön Başkanı Menduh ÇAKAR’ın yanı sıra jüri üyeleri, Dernek Yönetici ve kimi üyeleri hazır bulundu.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneğince düzenlenen Şiir yarışmada,

1.Gelen M.Faruk Bozyel’e ödülünü Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in elinden aldı. Bozyel ödülü alırken şunları dile getirdi;

İlk başta yılardan beri bölgede ve Kızıltepe ilçemizde doğa, çevre, Ekolojik sorunlar, çarpık kentleşme tarihi eserlerin koruması vb. gibi sorunların çözümü noktasında verdikleri mücadeleden dolayı çevre günülüleri derneğini ve tüm çalışanlarını saygıyla selamlıyoruz.

Diğer taraftan Kızıltepe gündem ve diğer tüm yerel basın ve çalışanlarına ve şiir komisyonuna şükranlarımı sunuyorum. özel ve çalışma yaşamlarında başarılar diliyorum.

Ülkemizde ilimizde ve ilçemizde yaşanan küresel ısınma çevre ve hava kirliliği, su ve toprak kirliliği derelerin ve su kaynaklarının tükenmesi Baz istasyonları şuursuz gelişen endüstri gelişimi ve petrol kirliliği her gün yok olmaya giden yağmur ormanları her gün doğanın bir renginin yok olması her duyarlı vatandaş gibi bizi de endişelendiriyor.

İlçemiz de küresel saldırılara karşı nasibini fazlasıyla almış durumda kanserojen halini almış bir şehirleşme yapısı, sağlıksız yaşam koşuları çevre ve Ekolojik sorunlar yaşamı direk etkilediği için, Ekolojik ve çevre sorunlarını ağzından düşürmeyen yerel ve genel siyasetimizin çaresiz kalması var olan çevre ve parkların kaderine terk edilmesi vb. gibi sorunları bir şiirle de olsa dile getirmek istedim.

Amacım şiir yarışmasını kazanmak değil yazdığım şiirle çevre ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek farkında lık yaratmak bu mücadelede kamu oyu oluşturmaktı. bizim dileğimiz sesimizin duyulması ve bu sorunlara çözümün bulunmasıdır.

Bilgelerimizin belirttiği gibi (dünyamızda yaşayan bütün insanlara altı ay yetecek oksijenin üretimi için 38 trilyon dolar gerekiyor. Ağaçlar bu imkânı bedava sağlıyor)önemli olan elimizdekinin değerini iyi bilmek saygıyla yaklaşmak ve doğru temelde korumak geliştirmek ve kullanmaktır.

Bu konuda emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür eder saygılar sunarım.

4.Gelen Beyzanur Erdem adına gazeteci Mahsum Erden Şerif Öter’in elinden aldı,

Yarışmada ikincilik ve üçüncülük derecelerini alan katılımcıların il dışında (Gaziantep-Karaman) olması sebebiyle katılmadıkları ödül töreni sonrasında yapılan açıklamada ödülleri kendilerine kargoyla gönderileceği ifade edildi.

Ayrıca teselli ödülü Gönlüce Ortaokulundan 6.Sınıf Öğrencisi Gülfer Tarhan’a verildi. Gülfer Tarhan ödülünü Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in elinden aldı.

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş;

Kızıltepe Çev-Gön başkanı Menduh Çakar'ın Çevre ile ilgili böylesi bir derneğin Kızıltepe’de faaliyet göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bundan sonra bu tür, benzer yarışmalara kaymakamlıkça destek vereceklerini hata beraber Ekmek israfı gibi veya çevre ile ilgili kimi etkinliklerin/projelerin tertiplenebileceği gibi kapılarının bu tür organizasyonlar için derneğe açık olduğunu, söyledi.

Kaymakam Ermiş Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Ve Derneğin Yönetim Kuruluna Teşekkür Etti.
Törende ayrıca Kızıltepe Kaymakamına, STK Başkanına ve Jüri Üyelerine hediye paketleri verildi.

Yarışmada

1.M. Faruk Bozyel’e ait olan “XWEZA ME” şiiri 13 puanla birincilik ödülüne,

2.Ümit Çalışıcı ’ya ait “SUSTUK” şiiri 12 puanla ikincilik ödülüne,

3.İbrahim Şaşmaz’a ait “TOPRAK HESAP SORACAK” şiiri 9 puanla üçüncülük ödülüne,

4.Beyzanur Erdem’e ait “DOSTUM KAPAT GÖZÜNÜ” şiiri 6 puanla dördüncülük teselli ödülüne layık görülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 16:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER