banner113

DEDAŞ Mardin Belediyesinin elektriklerini kesti

Mardin Belediyesinin elektrikleri borç nedeniyle DEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi.

DEDAŞ Mardin Belediyesinin elektriklerini kesti
Mardin Belediyesi hizmet binasının elektriği, borcu bulunduğu gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi. Kesimin ardından Belediye, enerji ihtiyacını jeneratörle gidermeye çalışıyor.

DEDAŞ’ın özelleşme sonrası abonelerin borçlarını ödemesi için başlattığı faiz affı kampanyasının sona ermesinin ardından borcunu ödemeyen abonelerin elektriklerini kesmeye başlayan şirket elektrik borcu bulunan Mardin Belediyesi'nin elektrikleri de kesti. Belediyenin ödenmeyen 4 milyon 284 bin liralık elektrik borcu olduğu açıklandı.

Belediye’nin 40 yıla aşkın biriken elektrik borcunun ilgili kuruma ödenmesi için Eylül 2013 tarihli imzalanmış bir taahhütnameyi imzaladıklarını ancak buna karşın elektriklerin kesildiğine işaret eden Başkan Ayanoğlu, mağduriyetin vatandaşlara yansıtılmaması gerektiğini savundu.

DEDAŞ’ın özelleştirilmesinden itibaren yüklenici firma Elektrik kayıp kaçakları ve tahsilâtıyla ilgili bir çalışmasının olduğunu ifade eden Ayanoğlu, Mardin Life Yayın Grubuna konuyla ilgili verdiği demeçte; "30-40 yıllık DEDAŞ’a olan birikmiş borcumuzla ilgili 2013 Eylül ayı itibarıyla her iki kurum arasında imzalanmış bir mutabakatımız var. Elimizdeki mutabakat çerçevesinde ödemelerimizi düzenli olarak yapıyor olmamıza karşın böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Bununla birlikte belediyemizin her ay elektrik vergi tüketim bedelini de borcumuza mahsuben bırakıyoruz. Biz kurum olarak mutabakatta yer alan yükümlülüklerimizi yerine getiriyor olmamıza karşın şehri besleyen Su kanallarını besleyen pompa istasyonları ile belediye binamızın elektrikleri kesildi. Kurumla tekrar görüştük ve ilgili metne bağlı olarak gerekli ödemelerimizi yaptığımızı, yapmaya da devam edeceğimizi ifade etmemize rağmen sadece pompa istasyonlarının elektrikleri bağlandı. Yine kurumla görüşme halindeyiz. İnşallah şehre verdiğimiz su pompası istasyonlarının elektrikleri yeniden kesilmez.”dedi.

Ayanoğlu, Şehre su sağlayan Pompa tesislerinin enerjisinin yeniden kesilmesi durumunda şehre su verememekle karşı karşıya kalacaklarını, Belediye Hizmet binasının Jeneratör ile besleyerek sorunu minimize etmeye çalıştıklarını söyledi.


DEDAŞ Elektrik Perakende Satış Yöneticisi Ekrem Yalçın ise hizmet verdikleri bölge genelinde kamu ya da özel sektörün birikmiş borçlarının ödenmesi için daha ilgili kurumlara birçok kez duyuruda bulunmalarına karşın sonuç alamadıklarını bunun üzerine enerji kesintisi yoluna gittiklerini söyledi.

Yalçın, "Kamu veya özel sektör ayrımı yapmadan borcu olan abonelerin elektriği kesilecek. Belediye ile borçlarına ilişkin bir yapılandırma da olabilir. Biz hepsi bir anda ödensin demiyoruz. Daha önce bir ön protokol olmuştu ancak maalesef bu protokole dair bir çalışma yapılmadı. Biz de elektriği kesmek zorunda kaldık.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 22:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER