banner113

Kitap Okuyan Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ödüllü kitap okuma kampanyası kapsamında başarılı bulunan öğrenciler ödüllerini almaya hak kazandı.

Kitap Okuyan Öğrenciler Ödüllerini Aldı

2009 yılından itibaren bilgi hizmeti vermeye başlayan Artuklu Üniversitesi Kütüphanesinin öğrencilerin kitapla ilişkilerini güçlendirerek, kitap okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlikte bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Hüseyin Çelik, Sosyoloji bölümü 2.Sınıf Öğrencisi Havva Doğan ve Tarih Bölümü birinci Sınıf Öğrencisi Ahmet Beyazkuş dereceye girerek ödüllerini;  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt ve Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül’ün elinden aldı.

Hizmete girdiği günden bu yana abone olduğu veri tabanları; yerli yabancı dergiler ve sahip olduğu yazılı ve görsel yayınlarla kapasitesini sürekli arttıran Artuklu Üniversitesi Kütüphanesinde, öğrencilerin bilgiye hızlı ve kolayca erişmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, öğrencileri kitap okuma azimlerinden dolayı tebrik ederek, günümüzün toplum hayatında temel bir güç olarak ortaya çıkan “bilgi” nin aktarım aracı olan kitabın öğrenciler arasında sevdirilmesi ve kitap okuma kültürünün geliştirilmesi için güzel bir örnek teşkil ettiklerini ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilerin kitapla ilişkilerini güçlendirerek, kitap okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla, birçok faaliyetin programlandığını bildiren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hilal Ağalday ise bilgiye erişim kanallarının bir hayli arttığı günümüzde,  Artuklu Üniversitesi olarak, bilimsel araştırma çalışmalarının yayılmasında öğrencilere her türlü desteği sağladıklarını ifade etti.

  

Üniversitenin tamamında bilgi iletişim ağları ile bağlantılı bilgisayar sistemini kurduklarını ifade eden Ağalday, bütün araştırmacıların ve öğrencilerin kaynak teminine destek ve kolaylık sağladıklarını belirterek kitap ödünç verme raporlarına göre en fazla kitap ödünç alan ilk üç öğrenciyi tespit ederek ödüllendirdiklerini belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi şu an itibariyle 23000 basılı kitap, 75 başlık süreli yayın,  Serbest erişimli 19 ve abone olunan 10 veri tabanına sahip; elektronik -basılı bilgi erişim, çevrimiçi kaynak, fotokopi, ödünç kitap servislerinin yanı sıra zengin koleksiyonuyla birçok hizmet sunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 23:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER