banner113

Derik’te Ramazan'da Kimsessizlerin Yardımına Yetişiyorlar.

Mardin'in Derik İlçe Belediyesi, kentte ilk kez başlattığı evde bakım hizmetiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmayı sürdürürken, Ramazan ayı dolayısıyla da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Derik’te Ramazan'da Kimsessizlerin Yardımına Yetişiyorlar.

Derik Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas'ın talimatlarıyla 'Yanınızdayız' sloganıyla 2016 yılında Mardin masa Derik Belediyesi'inde çalışan ekipleri  tarafından başlatılan evde bakım hizmeti devam ediyor.Ramazan ayına girdiğinden bu yana her gün 3-4 ev temizliği yapılarak 50  aileye yönelik sürdürülen çalışmalarda ekipler, ailelerin temizlik ihtiyaçlarını karşılıyor. Ekipler gittiği evlerde ailelere temizlik çalışmalarının yanı sıra; kişisel ihtiyaçlarının da karşılanmasını sağlıyor. Ramazan ayı ile birlikte ekipler, çalışmalarını yoğunlaştırarak ailelerin evlerini pırıl pırıl duruma getiriyor. Ekipler, 50 aileye yönelik verdiği evde bakım hizmetini, 20 yakın  ailenin ise tıraş hizmetini gerçekleştiriyor.
Mardin masa Derik Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla evde bakım hizmetinden yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere de gıda kolisi desteğinde de bulunuyor.

Yetkililer; Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileyerek hastaları, yaşlıları ve engelli vatandaşları yalnız bırakmadıklarını,evlerinin temizliğini,kişisel bakımlarını yaparak diğer isteklerini karşılamaya gayret ettiklerini.Bu durumda olanların bakımlarını üstlenmek, boyunlarının borcu olduğunu, Din ve Kültürlerinde kendilerine  yüklemiş olduğu böyle bir sorumluluğu farkıyla,her insan'ın bir gün yaşlanıp, bakıma muhtaç hale geleceğini, O nedenle yaşlıların asla yalnız bırakmaması gerektiğini, Onlara hizmet ederek hem gönüllerini hem de hayır dualarını aldıklarını” belirti.

Evde kimsesi olmayan,tek başına İlçenin  Ceviz pınar Mahallesinde ikamet eden  beyinde  rahatsızlığı  olan 43 yaşındaki Resul Ecer ,Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak "Ne annesi-babası  ne de kimsesi olmadığını,  tek başına  evde  yaşadığını, 2 gündür su musluğunun kırılması nedeniyle Derik Belediyesinden yardım istediğini  belirterek "Musluğum için yardım istedim,gelip evime baktıklarında çok kirlendiğini gördüler  Allah razı olsun evimi de temizlediler.Ne annem ne de babam kimsem yoktur.Tek başıma ve hasta olarak ilaç kullanıyor ve yaşıyorum.Dünya da sadece bir kedim var kedimi çok seviyor ve kedimle yaşıyorum.Allah Kaymakamımızdan razı olsun,bana hep destek oluyor."dedi.

İlçe'nin Bahçelievler Mahallesi'nde oturan,görme engelli  34 yaşındaki Cebrail Dağ "Görme engelliliği nedeniyle evden çıkamadığını,yaşlı annesiyle evde yaşadıklarını" belirterek" Belediye'nin bize verdiği hizmetle evde traşım yapıldı.Benim temennim bu tür hizmetlerin devam edilmesidir.Ayrıca Kaymakamımızı  görmeyi çok istiyorum.Tek arzum Kaymakamımızı görüp onunla bir çay içmektir."dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 20:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER