Derik'te Esnaflar AVM'lere Karşı Broşür Dağıttı.

Mardin'in Derik İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ilçe'de bulunan Alışveriş merkezleri( AVM)'ne karşı broşür dağıttı.

Derik'te Esnaflar AVM'lere Karşı Broşür Dağıttı.

Derik İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş beraberinde esnaflarla birlikte  üzerinde "Alış verişini  Yerel Esnaftan yap, Esnafına sahip çık" başlattığı  kampanya kapsamında  1000  adet broşür dağıttı.

Başkan Atman Elitaş,Derik İlçesi' ninde  kendi esnafına sahip çıkması gerektiğini,Uluslararası sanayicilerin küçük esnafları zor bir duruma soktuğunu,hem üretimi  hem de satışını yaptıklarını" belirterek,Biz Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak Sanayicilerin üretim yapmasını,esnafımızın da satmasını istiyoruz.Süper marketler zincirleri gün be gün küçük esnafımıza;kütü günümüzde yanımızda olan,gerektiğinde çocuklarımızı bile emanet ettiğimiz "bakkal amcalarımızı yani değerlerimizin yitirilmesine neden olmaktadır.Derik Esnaf ve Sanatkarlar odamıza kayıtlı  570 üye bulunmaktadır.Kepenk kapatan esnaf sayımızda  her geçen gün artış olmaktadır.Bu da bizleri çok kaygılandırmaktadır.Başta üyelerimiz olmak üzere bütün esnafımızın hakkını aramak için vatandaşlara çağrımız,esnaflara ve değerlerine sahip çıkmalarıdır"dedi.

Çarşı merkezinde esnaf üyelerle 1000 adet broşür dağıtan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş ayrıca ilçe'de yaklaşık 1500 işyerinin 500 kadarı kapatmak zorunda kaldığının da altını çizdi.

İlçe'nin çarşı merkezinde  vatandaşlarla  görüşerek Ramazan ayı vesilesiyle esnafların siftah yapmadan kepenklerini kapattıklarını,bu kaygının ortadan kaldırılmasına yardımcı olmalarını istedi.

Broşür dağıtımının yanı sıra  işyerlerin üzerinde yapıştırmalarını devam eden  esnaflardan  Tahsin Ektiren çarşı merkezinin orta yerinde bulunan kepenkleri kapalı "Kiralık" veya "Devren Satılıktır" dükkanları göstererek "Gördüğünüz  gibi alışveriş olmadığından dolayı çarşı merkezindeki  yüzlerce dükkan ya kiralık ya da satılıktır,Derik te yavaş yavaş esnaf kalmıyor.Kiramızı ödeyemiyoruz.Zor durumdayız.Herkes sahip çıksın esnafına "dedi.

İbrahim Oruç adındaki esnaf,Derik esnaflarından birisiyim maalesef esnaflarımız zor durumda,bazı esnaflarımız gördüğünüz gibi kepenklerini kapatmış  durumda,sabah gelip akşam siftah etmeden gidiyorlar,borçlu durumda zaten,büyük alışveriş merkezleri açıldığı için,daha da işler zor duruma girdi."dedi.

Halil Erol ismindeki esnaf ise,Küçük esnaflarımız perişandır,Avm yüzündendir,hepimiz iş yapamıyoruz,zor durumdayız bize yardımcı olunuz.Derik halkı esnaflarına sahip çıksın her kes kendi esnaflarından alışveriş yapsınlar.Derik zaten küçük bir ilçedir,Ramazan ayı olmasına rağmen,esnaflarımızdan hiç alışveriş  yapılmıyor,biz esnaflar olarak  kan ağlıyoruz. Esnafımıza sahip çıkmamız lazım "dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş ve Üyeleri Broşür dağıtımından memnun olduklarını  belirten Servet Önel" Zaten ilçemizde fazla kimse kalmamış,resmi görevliler de büyük alışveriş merkezlerinde alışverişlerini yapınca esnaflarımızın mağduriyeti  artıyor." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 01:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER