banner113

Yapıcıoğlu, “Ümmetin izzetli evlatlarını terörist olarak nitelendirenler vicdanlarda mahkûm olacaklar“

Mardin’de düzenlenen iftar programına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ümmetin izzetli evlatlarını terörist olarak nitelendirilenlerin er veya geç ümmetin ve insanlığın vicdanında mahkûm olacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu,  “Ümmetin izzetli evlatlarını terörist olarak nitelendirenler vicdanlarda mahkûm olacaklar“
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Mardin İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. Kızıltepe ilçesindeki bir düğün salonunda yapılan iftar programı; Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman’ın teşekkür ve selamlama konuşması ile devam etti. 

İftar programında yaptığı konuşmada, Allah'ın Müslümanları kardeş ilan ettiğini belirten Yapıcıoğlu, “Zulüm her şartta kim tarafından yapılırsa yapılsın ve kime yapılırsa yapılsın, haram kılınmıştır. Allah bizi kardeş ilan etmiş. Kardeşliğe ve huzura her zamankinden daha fazla muhtaç durumdayız. Eğer biz kardeşlik istiyorsak, bunun sadece edebiyatını yapmaktan vazgeçeceğiz.” dedi.

“Yanı başımızda iftar edecek bir lokma bulamayan kardeşlerimiz var”

Bir rahmet ayı olan Ramazan dolayısıyla bir araya geldiklerini ve bu vesileyle verilen iftar yemeğinde farklı aşiretlerden, farklı mezheplerden ve farklı partilerden kardeşlerin bir araya geldiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ortak paydamız; aynı Rabbe iman ediyor olmamız, O’nun için oruç tutuyor olmamızdır. İftar saatinde, iftar sofrasında bir aradayız. Şu anda çok yakınımızda, sınırın hemen diğer tarafında iftar sevincini buruk şekilde yaşayan veya iftar edecek bir lokma bulamayan kardeşlerimiz var. Körfezde sular ısınıyor. 6 yılı aşkındır Suriye’de devam eden iç savaş etkisini daha şiddetli gösteriyor. Buraya pek çok kardeşlerimiz geldiler. Bizde onları misafir ettik. Niçin, inançları gereği bir birileriyle kardeş olması gereken müminler ve Müslümanlar arasında bu kadar sorun var. Bunu düşünmemiz gerekir.”

“Kardeşliğin hukukunu yerine getirmek zorundayız”

HÜDA PAR olarak; yapılan zulümlere,  haksızlıklara, gücü eline geçirenin zayıfı ezmesine her zaman karşı olduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, “Allah bizi kardeş ilan etmiş. Kardeşliğe ve huzura her zamankinden daha fazla muhtaç durumdayız. Eğer biz kardeşlik istiyorsak bunun sadece edebiyatını yapmaktan vazgeçeceğiz. Kardeşliğin hukukunu yerine getirmek zorundayız. Kardeşliğin hukukunu yerine getirirsek, yani birbirimize adaletle davranırsak, birbirimizin haklarını gözetebilirsek o zaman kardeşçe bir arada yaşayabiliriz. Eğer içimizden birileri eline güç geçirdi diye veya diğer birine gücü yetiyor diye haksızlık ettiğinde beraber bu haksızlığa karşı çıkabilirsek, biz cennetimizi bu dünyada bile yaşayabiliriz. Ama gücü eline geçiren, yanındaki kardeşine veya komşusuna ya da bitişik köyüne, güçlüdür diye haksızlık etmeyi kendisinde bir hak olarak görürse; bu işin kuralının bu olduğunu, yani büyük balığın küçük balığı yutma hakkına sahip olduğunu düşünürsek o zaman ne kardeşliği tesis edebiliriz, ne de huzur bulabiliriz. Huzur arıyorsak kardeş olabilmeliyiz. Eğer kardeş olmak istiyorsak, mutlaka adil olmalıyız. Rabbimin bu rahmet ikliminde, her Cuma memleketin bütün camilerinde bütün minberlerinde tekrar edilen şu ayete hakkıyla kulak vermeli ve gereğini yerine getirmeliyiz. Her Cuma minberden imamlarımız şu ayeti kerimeyi mutlak a ikinci hutbeden sonra okuyor; “Allah size adaleti, iyilik yapmayı ve akrabaya yardım etmeyi emreder.” Eğer biz sadece bu emri yerine getirebilseydik,  bugün içinde bulunduğumuz bu sıkıntıların önemli bir kısmına girmemiş olacaktık.” diye konuştu.

Karadavi’nin terörist ilan edilmesine tepki

İftar programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yapıcıoğlu; Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın ortak kararla Katar’ın desteklediği 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunu “Terör listesine” eklemesi ve listede Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin de bulunmasına sert tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, “Ümmetin bu izzetli evlatlarını terörist olarak isimlendirilenler er veya geç ümmetin ve insanlığın vicdanında mahkûm olacaktır. Bunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.” dedi.

“Katar'ın listeye alınması Mısır darbesinin devamıdır”

Katar'ın terör örgütleri listesine alınmasını Mısır darbesinin devamı olarak gördüğünü anlatan Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Mısır'daki darbeden sonra Sisi cuntası Müslüman kardeşleri onun bir anlamdaki kolu olan Hamas'ı, İslam Âlimler Birliği'nin başındaki Yusuf El Karadavi'yi terör listesinde almışlardı. Şu an başını Suudi Arabistan'ın çektiği ve Mısır'ın destek verdiği diğer bir kısım körfez ülkeleri ile yeniden bu listelerin terör örgütleri olarak kabul edilmesi ve Katar'ın da bu listedekilerine destek vermesinden dolayı terör örgütleri listesine alınması Mısır'ın, Sisi cuntasının almış olduğu bir kararın devam olarak değerlendirmek mümkün.”

“Bu kararların arkasında emperyalist ülkelerin vardır”

Kararların arkasında emperyalist devletlerin bulunduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, bu kararların tamamen siyasi olduğunu belirtti. Yapıcıoğlu, “Darbe yapmış biri olarak; seçilmiş bir kişiyi devirerek yönetimi gasp etmiş Sisi cuntasının böyle bir karar alması anlaşılabilir bir şeydir. Ama diğer körfez ülkeleri de bu kervana katıldılar. Bunu şöyle okumak lazım; bu kararı alanlar gerçekten kendi iradeleriyle bu kararları almış değiller. Bu kararlar, emperyalizmin kararladır,  emperyalist ülkelerin kararlarıdır. Zaten emperyalist ülkeler terör kavramını da, terör örgütü listelerini de kendi çıkarlarını gözeterek oluştururlar. Bu listeleri, kendi çıkarlarına karşı duran veya bu çıkarlara karşı hareket eden kişileri cezalandırmak, onlara destek veren kişileri yalnızlaştırmak ve onları ablukaya almak veya başka bazı yaptırımlar uygulayabilmek için hazırlarlar. Bunlar tamamen siyasi kararlardır.” dedi.

“Ümmetin ve insanlığın vicdanında mahkûm olacaklar”

Tarihin hiçbir döneminde Kudüs ve Filistin topraklarını siyonist işgalden kurtarmak için çaba içerisinde olan insanlara bu kadar açıktan saldırılmadığını kaydeden Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Ümmetin bu izzetli evlatlarını terörist olarak nitelendirenler er veya geç ümmetin ve insanlığın vicdanında mahkûm olacaktır. Bunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Bunlar aslından kendi meşruiyetlerini sorgulanır hale getirmişlerdir.” 

İftar programına 3 bin kişi katıldı

İftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanı sıra HÜDA PAR genel başkanları İsa Aydın, Bahattin Temel, Eyüp Yanaç GİK Üyesi Mahmut Kılınç, İl Başkanı Şeyhmus Akman, ilçe başkanları, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç, PDK Kızıltepe Başkanı Hamit Kılıçaslan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim Merkezi Müdür Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Devlet Hastanesi Müdürü Abdullah Saruhan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Faruk Gökdemir,  Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Ziraat Oda Başkanı Bedirhan Dinler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetliler katıldı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 01:26

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
mardinli
mardinli - 7 yıl Önce

başkan güzel konuşmuş ağzına yüreğine sağlık mardine gelerekten mardinimize şeref verdi.

SIRADAKİ HABER