banner113

Akdağ’dan Nevruz Kutlaması

AK Parti Mardin Milletvekili, TBMM Çevre ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Engelli Hakları Alt Komisyon Başkanı Abdurrahim Akdağ, Nevruz Bayramı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Akdağ’dan Nevruz Kutlaması

Akdağ açıklamasında Nevruzun birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde kutlanması, barış ve kardeşliğin pekişmesini sağlaması gerektiğini belirterek “Nevruz’da asıl amaçın güven ve huzur olmalıdır.”dedi.   

Akdağ, her yıl 21 Mart tarihinde dünyada bayram olarak kutlanan Nevruz’un, üç bin yıldan beri kutlandığını hatırlatarak, “Gündüz ve gecenin eşit olduğu bugün, baharın başlangıcı kabul edilmektedir. Nevruz yeni bir başlangıcı, huzuru, temizlenmeyi ifade eder. Böyle bir günün bayram havasında kutlanması ve insanları, dini, dili, ırkı ne olursa olsun birleştirmesi hedeflenmelidir.”diye konuştu.

 

Nevruzun kutlandığı bu dönemde Nevruz’un bayram tadında kutlanması için organizatörlere de büyük görevler düştüğünü işaret eden Akdağ açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Başbakan buraya geldiğinde, Mardin, Midyat ve Kızıltepe meydanlarında bu mesajı verdi. Bizler de televizyonlara bağlanarak bunu anlatmaya çalıştık. Bu konuda bölge insanı Başbakan’a güveniyor ve inanıyor. O gün meydanları dolduran halk da bunun ispatıydı. İnanıyorum Başbakan Diyarbakır’a da gelse aynı olumlu tepkiyi görecektir. Doğru yoldayız. Ama hiç mi engel çıkmayacak? Hiç mi problem çıkmayacak? O noktada bir garantimiz yok. Ama Allah’tan dileğimiz büyük bir zayiatın olmaması. Burada toplumun duyarlılığı önemlidir. Nevruz İstanbul’da çok güzel geçti. Bunlar insanı sevindirecek gelişmeler. Onun içindir ki; Nevruz kutlanırken asıl amaç barış, güven ve huzur olmalıdır. Nevruzun birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde kutlanması, barış ve kardeşliğimizin pekişmesini sağlaması dileğiyle, başta Mardinli hemşerilerim olmak üzere tüm ülkemizin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve esenlikler temenni ederim.” 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER