banner113

Rektör Omay’ın Nevruz Bayramı mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof .Dr.Serdar Bedii Omay, “Nevruz Bayramı” vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Omay’ın Nevruz Bayramı mesajı

Prof .Dr.Serdar Bedii Omay, yayınladığı mesajında, “Nevruz Bayramı” nın  asırlardır geniş bir coğrafyada ortak kültür zenginliğinin paydasında birleşen halklar tarafından, yüce bir ruh ve coşkuyla kutlandığını belirterek, birlik ve beraberliğe yapılan güçlü davetin en güzel ifadesi haline geldiğini vurguladı.

Omay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Baharın gelişiyle birlikte tabiatın dirilişini muştulayan, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin sembolü olan “Nevruz Bayramı”  asırlardır geniş bir coğrafyada ortak kültür zenginliğinin paydasında birleşen halklar tarafından, yüce bir ruh ve coşkuyla kutlanarak; içerdiği derin manalarla barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan güçlü davetin en güzel ifadesi haline gelmiştir.

Nevruz, huzur içinde, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olmasının yanı sıra baharla birlikte doğada yaşanan hareketliliği ve ortaya çıkan renk şölenini oluşturan farklılıkların bir bütün halinde gözler önüne serdiği manzara ise, doğayla insan bütünleşmesini ve çeşitliliklerin içtimai hayata kattığı zenginliği de hatırlatmaktadır.

Bu medeniyetler diyarında hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı düstur benimseyen hemşerilerimiz, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenerek, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaşmış geçmişinden aldığı bu güçle geleceğe daha da güvenle bakmaya devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Bi hêviya ku xweşî û Şadiyê bi xve re bîne, Mardinli hemşerilerim başta olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz Bayramını en içten duygularımla kutluyor; huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum. Newroza we pîroz be. "

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 04:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER