banner113

Büyük Boğaziye Köyünde Kutlu Doğum Heyecanı

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, kişinin sevdiğiyle beraber olduğu, Peygamber sevdasının 1400 yıl sonra da Mecusi ateşini söndürdüğüne dikkat çekildi.

Büyük Boğaziye Köyünde Kutlu Doğum Heyecanı
 MARDİN - Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Temsilciliği, "Kutlu Doğum" etkinlikleri kapsamında Büyük Boğaziye (Boğaziya Mezin) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Açık alanda yapılan ve Büyük Boğaziyelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Selamlama konuşmasını yapan Abidin Er, "Efendimiz diyor ki, `Kıyamet gününde herkes sevdiğiyle beraberdir ve sevdiğiyle haşrolacaktır.` Bu yüzden dikkat edin ve dostunuzu iyi tanıyın. İyi insanlarla dostluk kurun. Allah-u Teâlâ, hayatımızı Resulullah`ın sevgisiyle, hayatımızı da Resulullah`ın istediği gibi iman ve salih amellerle doldursun" dedi. 

Etkinlikte konuşan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, "Resulullah (s.a.v) dünyaya geldiğinde dünyada birçok mucize gerçekleşti. Bunlardan biri de, bin yıldır sönmeyen Mecusi ateşinin sönmesiydi. Aradan 1400 yıl geçti, yine onun kutlu veladet yıldönümü münasebetiyle İslam topraklarındaki Mecusi ateşi söndü. Siz Resulullah`ın (s.a.v) Medine`ye hicret ettiği vakit, O`nu karşılamak için sıraya dizilen Ensar gibisiniz. Sahneye çıkan minik kızlarımız da O`na "Taleal bedru" diyen Ensar çocukları gibidir" şeklinde konuştu. 

Etkinlikte Grup Ensar, Grup Botan ve minik kızlardan oluşan koro tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi ve mevlit okundu. 

Etkinlik, Abidin Er`in yaptığı dua ile program sona erdi. 

Etkinlikten sonra İlke Haber Ajansına konuşan Muhtar Seyfettin Çiftçi, "Umarım diğer köylerde de bu tür güzel etkinlikler düzenlenir. Komşu köylerden herkesi etkinliğimize davet ettik. Kendilerine Kutlu Doğum DVD`si hediye" dedi.  
 
Masum Erden -İLKHA

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER