banner113

FLAŞ! İsrail Türkiye'den Özür Diledi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Mavi Marmara Baskını için Türkiye'den özür diledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özrü kabul ettiği bilgisi geldi. Ayrıca İsrail Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti.

FLAŞ! İsrail Türkiye'den Özür Diledi
 ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilediğini açıkladı. Netanyahu: "Mavi Marmara baskını ilişkileri bozduğu için üzgünüm" dedi. ABD'li yetkiliye göre, Başbakan Erdoğan da Netanyahu'nun özrünü kabul etti.

Reuters: Natanyahu Mavi Marmara Baskını için Türkiye'den özür diledi.

Reuters: İsrail Mavi Marmara'da ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti.

ERDOĞAN Netanyahu İLE KONUŞTU

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün bir Telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Obama açıklamasında, "Umarım, Erdoğan- Netanyahu görüşmesi ilişkileri derinleştiriyor" dedi.

İsrail'deki iki günlük resmi ziyaretini tamamlayarak Ürdün'e geçen ABD Başkanı Barack Obama'dan "son dakika" bombası geldi.

Obama: İLİŞKİLER İYİLEŞMELİ

ABD Başkanı Obama, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir Telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD'nin Türkiye ve İsrail ilişkilerine verdiği önemin altını çizen Obama, "Bölgesel barış ve güvenlik açısından Türkiye- İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

'DERİN İŞBİRLİĞİ' VURGUSU

Obama açıklamada, "Görüşmenin iki lider arasında bu ve diğer birçok mücadele ve fırsat konusunda daha derin işbirliği sağlayacağından umutluyum" dedi.

www.haberevet.com

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER