Martod Başkanı Azad Özgür Gürgör “Rojava Hereme” adlı programa katıldı.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Azad Özgür Gürgör TRT Şeş’in “Rojava Hereme” adlı programa katılarak yaşanan çözüm sürecinin Mardin turizmine yansıyışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Martod Başkanı Azad Özgür Gürgör “Rojava Hereme” adlı programa katıldı.

Gazeteci Aziz İstegün ile Şeyhmus Çakan’ın birlikte hazırlayıp sunduğu, Pazar Günü Canlı olarak yayınlanan açık oturuma katılan MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör, Kürt sorunun barışçıl yollarda çözüm yoluna girmesinin bütün sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da umut verici gelişmelere neden olduğunu söyledi.

Mardin'in tarihi dokusunun geçmiş dönemlerde beton ile kirletildiğini söyleyen MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör, geçmişte kirletilen tarihi yapıları temizlemeye çalıştıklarını belirtti. Mardin'in doğal bir film platosu olduğuna dikkat çeken MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör, kentte tarihi mekanlarda çekilen dizilerin Mardin'in tanıtımına büyük katkılar sağladığını vurguladı. MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör, "İnsanlar deniz turizminden bıktı. Biz Mardin turizmi için ne yapabiliriz, eksikliklerimiz ne? Onları tespit edip bir an önce gidermemiz gerekir. Öncelikli olarak temiz bir çevre ve turisti memnun edecek konaklama mekanlarının yerini alması gerekir. Yeterli sayıda yatak kapasitesine sahip değiliz.

Tarihi kentin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için halka büyük görevler düştüğünü söyledi. Hizmet kalitesinin turistin isteklerine cevap vermesi gerektiğini dikkati çeken MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör,Mardin turizm potansiyelinin 2023 yılına kadar istenilen hedefe ulaştırılması için kamu kurumları ve yerel yönetimlerin yanı sıra, kentin asıl sahipleri olan vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirtti. Turizmin Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan MARTOD Başkanı Azad Özgür Gürgör, "2023 yılına 60 milyon turist ve 100 milyar dolar bir hedef belirlenmiş. Mardin, alternatif turizm ve kültür turizmi bakımından önemli bir konuma sahip. Sokakların temizliği, hizmet kalitesinin konaklama ve lokantalarda en üst düzeye çıkarılması turistler için kaçınılmaz bir durumdur. Diğer bir konu ise, turiste karşı dürüst davranılması gerektiğini belirti.




Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER