banner113

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş Zahirecileri Ziyaret etti.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi esnafını ziyaret etti.

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş Zahirecileri Ziyaret etti.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Zahireci esnaf tarafından karşılanan Kaymakam Ermiş’e İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Emniyet Müdürü Abdullah Ergen ve ilçe Jandarma Komutanı Mustafa Çobanoğlu eşlik etti. Kaymakam Ermiş ve beraberindekiler Zahireciler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Zahireci esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

 

Zahireciler esnafının ziyareti ile ilgili açıklama yapan ilçe Kaymakamı Ermiş, “300’ün üzerinde işyeri kapasiteli Hububat Ticaret merkezini ziyaret ettik. Hububat merkezinde günlük işlem hacmi 187 bin ton buğday civarında ancak bazı sorunlar mevcut. 2008 yılında eski buğday pazarında hijyenik şartların uygun olmadığı gerekçesiyle taşınmaları talep edilmiş. Esnafların çoğu belediyenin talebine uygun olarak buraya taşınmış, fakat hala eski işyerinde bu işi devam ettiren ve sonradan oraya gelen bazı esnaflar olmuş. Onların orada olması burada çalışan esnaflarımızı mağdur ettiğinden bu haksızlığın giderilmesi lazım.” Diyen Kaymakam Ermiş, belediye ile görüşerek sorunun çözülmesi yönünde girişimde bulunduklarını belirterek, “Belediye başkanımızla görüştük gerekli işlemlerin yapılacağı söylendi. Buradaki araç sayısı 5 bin civarındadır. Buranın iyi değerlendirilmesi lazım buradaki esnaf iş yapmadığı zaman bunlar şehre gelirler buda şehrin içine 5 bin kamyonun girmesi demektir. Kızıltepe’de bu sorunların çözülmesi lazım. Burada her şeyden önce insani bir yapı var. Bahçeleri temiz tuvaletleri banyoları iki katlı dinlenme alanları sadece ofisten ibaret değil aynı zamanda burada Türkiye’ye örnek olabilecek birlik beraberliğin oluşturduğu bir yapı var. Şerif bey ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bahçeleriyle sosyal donatılarıyla Türkiye’ye örnek olacak çok güzel bir proje” Dedi.

 

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet şerif Öter’de yaptığı açıklamada, “ 6 yıldan beri belediyeye müracaatta bulunuyoruz. Buradan çarşı merkezindeki arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz kapımız sonuna

Kendilerine açıktır. İmkânlarımız ölçüsünde her türlü yardımı göstereceğiz. Eğer yanımıza gelmek isterlerse biz bundan memnuniyet duyarız. Maddi manevi her türlü ortamı onlara hazırlayacağız. Gereken her türlü fedakârlığı yapacağımızı burada beyan ediyoruz. Daha önce birlik beraberlik içerisinde kardeşçe nasıl birbirimize güvenerek sevgi içerisinde hareket ediyorsak aynı şekilde ve daha ilerleterek burayı onlarla paylaşmaya hazırız.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 11:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER