banner113

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Ülkemizin artan enerji ihtiyacını ve küresel ekonomik görünümü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Ülkemizin artan enerji ihtiyacını ve küresel ekonomik görünümü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Konuşmasının başında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “EPDK’nın yeni binasının, ev sahipliği yaptığı kurumu en güzel şekilde temsil eden bir mimariye ve altyapıya sahip olduğunu görüyoruz. Yatay mimari anlayışıyla insan odaklı bir şekilde inşa edilen, en yüksek seviyede enerji verimliğini hedefleyen binamızın çatısının tamamı güneş enerjisi ve su ısıtma panelleriyle kaplı. Bu paneller, bina içinde kullanılan enerji ve suyun önemli bir bölümünü karşılıyor. Modern çalışma alanlarının yanı sıra binamızda kreşinden mescidine, konferans salonundan fuaye ve sergi bölümüne, kütüphanesinden kapalı otoparkına kadar her türlü ihtiyaç da düşünüldü. Mimarisiyle, konumuyla, yeşil ergonomi anlayışının tezahürü olan altyapısıyla göz dolduran bir eseri daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.”

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ENERJİ SEPETİMİZDEKİ PAYINI DEVAMLI YÜKSELTİYORUZ”

Türkiye ekonomisinin son 19 yılda, olağanüstü bir iki dönem haricinde yüksek büyüme trendini sürekli devam ettirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin enerji talebi, ekonomik büyümesine ve nüfusumuza paralel olarak artmıştır. Elektrik enerjisi tüketimimiz, sadece bu yıl yüzde 8 seviyesinde artmıştır. İlgili kurumlarımızın yaptığı çalışmalar, elektrik enerjisi talebimizin yılda ortalama yüzde 3,5 oranında artacağını gösteriyor. Ekonomimizin salgın şartlarına rağmen yakaladığı ivmeyi devam ettirmesi durumunda, bu oranlar daha da yukarıya çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükûmet olarak gerek ülkemizin artan enerji ihtiyacını gerekse küresel ekonomik görünümü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2017 yılında açıkladığımız Millî Enerji ve Maden Politikası, bu süreçte bizlere ve enerji sektörümüze rehberlik ediyor. ‘Daha çok yerli, daha çok yenilenebilir’ şiarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın hedefi; enerji ihtiyacımızı yerli ve millî imkânlarla sürekli, kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamaktır. Bunun için, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji sepetimizdeki payını devamlı yükseltiyoruz” diye ekledi.

https://www.tccb.gov.tr/

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER